Motosport

SRC Kawasaki slavio na 24h Le Mansa

24hLM19

Borili su se dan i noć s tvorničkom momčadi Honde, a konačnom pobjedom preuzeli i vodstvo u ukupnom poretku

Nakon 24h Bol d'Ora, utrke koja je odvožene na stazi Paul Ricard još sredinom rujna prošle godine, endurance prvenstvo 2018/2019 je prethodnog vikenda nastavljeno utrkom za 24h Le Mansa. Tijekom tih 24 sata su dvije vodeće momčadi bile praktično nerazdvojne te su utrku završile u istom krugu, s konačnim razmakom od gotovo točno jedne minute. Pritom je tim SRC Kawasaki France (D. Checa, E. Nigon i J. Guarnoni) bio taj koji je odnio pobjedu ispred momčadi Honda Endurance Racing (R. de Puniet, Y. Hernandez, S. Gimbert).

S krugom zaostatka je utrku završila Suzukijeva momčad SERT (V. Philippe, G. Black i E. Masson), dok su četvrto i peto mjesto, s dvoznamenkastim zaostatkom po pitanju krugova, zauzele momčadi Wepol Racing (Yamaha) i Bolliger Team Switzerland (Kawasaki). Momčad YART je osvojila drugo mjesto u Bol d'Oru, ali je ovdje imala taj peh da se nakon jednog lakšeg pada oštetio agregat na njihovoj Yamahi R1 tako da su morali odustati. Tek mrvicu bolje su prošli aktualni svjetski prvaci i pobjednici utrke 24h Bol d'Ora iz momčadi F.C.C TSR Honda France, koji su u Le Mansu ubilježili dva teža pada i osvojili samo tri boda.

Takav razvoj događaja omogućio je momčadi SRC Kawasaki preuzimanje ukupnog vodstva, sa 16 bodova zalihe u odnosu na tim SERT. Do kraja sezone se voze još tri u trke u trajanju od 8 sati. Već 11. svibnja je na rasporedu Slovakia Ring, slijedi Oschersleben, a sve će ponovo završiti utrkom za 8h Suzuke krajem srpnja.

TRENUTNI POREDAK:
1. Team SRC Kawasaki France – 102 boda
2. Suzuki Endurace Racing Team – 86
3. Wepol Racing (Yamaha) – 80
4. Bolliger Team Switzerland (Kawasaki) – 68
5. Honda Endurance Racing - 60

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp