Motosport

Speedway Grand Prix Challenge ovog vikenda u Međimurju!

 IVR 0016

Speedway stadion Milenium u Donjem Kraljevcu 22. kolovoza od 19 sati ugostit će 16 svjetskih vozača koji se kroz 20 vožnji bore za prvi tri mjesta i ulazak u svjetsko prvenstvo Speedway Grand Prix 2021!

Drugu godinu za redom Speedway Grand Prix Challenge održati će se u Međimurju. Najveća je to utrka u Svjetskoj motociklističkoj federaciji (FIM) koja nije pod okriljem promotora već se u pravilu dodjeljuje drugom organizatoru svake godine. Zbog općepoznate globalne situacije FIM je odabrao hrvatske organizatore i uz njihovu pomoć prebacio utrku iz Slovačke ponovo na Stadion Milenium, čime će se i prigodno obilježiti i 15. godina otvaranja ovog kultnog motociklističkog mjesta koje je od otvaranja ugostilo 66 utrka svih rangova, ali i tri uzastopne utrke Speedway Grand Prix!

„Organizacija ovakve utrke u ovo neizvjesno doba veliki je izazov za organizatore, federaciju, ali i vozače. Prema uputama HZJZ i u kontaktu sa stožerom civilne zaštite planiramo organizaciju na siguran i odgovoran način uz limitiran broj posjetitelja“ reći će predstavnica organizatora i članica FIM komisije Darija Pavlic. „Stadion je kapaciteta 7000 posjetitelja no zbog situacije ograničili smo broj posjetitelja na 1600 i ponovo imamo isključivo online prodaju ulaznica uz evidenciju svih posjetitelja. Na utrci radimo produkciju uživo, snimanje s desetak kamera te satelitski prijenos u Poljsku, Švedsku, Sloveniju, te snimka na HRT-u slijedeći vikend. Za nas je ovo velika stvar jer nemamo promotora, sve radimo sami. Ali imamo odličan proizvod, utrku svjetske klase na vrhunskom stadionu i želimo to pokazati gledateljima koji nažalost ne mogu fizički doći do nas!“

 IVR 9054

 

16 različitih nacija nominiralo je svoje najbolje vozače, dok je Wild Card pripao Hrvatskom Moto Savezu kojeg će predstavljati domaćin, najbolji hrvatski vozač Jurica Pavlic. Pavlic je godinama jedini hrvatski predstavnik koji dokazano može suprotstaviti vozačima iz zemalja u kojima je speedway nacionalni sport. Iako dolazi iz Hrvatske koja ima samo jednu speedway stazu, Pavlic je kapetan poljskog prvoligaša, te još uvijek ima velike šanse da uđe u seriju s najboljim svjetskim vozačima i pokaže svoju kvalitetu.

Predsjednik FIM komisije Armando Castagna: „Nakon odgode utrke u Slovačkoj, Hrvatska je bila logičan izbor. Povoljna epidemiološka situacija, odličan stadion, ali i činjenica da je ovo sport u kojem su vozači potpuno odvojeni, individualni, ali i odvojeni od publike prilika su da se natječemo i s novim uvjetima.“

Ulaznice možete kupiti online na www.ticket2go.hr po cijeni od 120 i 150 kuna u strogo ograničenom broju. Djeca do 10 godina ne trebaju ulaznicu, a manji broj ulaznica u slučaju dostupnosti biti će u prodaji na dan utrke. Sva sjedeća mjesta su označena te molimo gledatelje za poštivanje preporučenih mjera dezinfekcije, osobne udaljenosti od drugih posjetitelja i ostalih uputa organizatora i epidemiologa.

Da si dočarate kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte ovaj kratki VIDEO.

Startna lista

1 Grigorij Laguta (Rusija)
2 Krzysztof Kasprzak (Poljska)
3 Matej Žagar (Slovenija)
4 Mikkel Michelsen (Danska)
5 Jurica Pavlic (Hrvatska)
6 Nicolas Covatti (Italija)
7 Oliver Bernzton (Italija)
8 Broc Nicol (SAD)
9 Adam Ellis (Velika Britanija)
10 Kevin Woelbert (Njemačka)
11 Timo Lahti (Finska)
12 Vaclav Milik (Češka)
13 Max Fricke (Australija)
14 Andzejs Lebedevs (Latvija)
15 Dmitri Berge (Francuska)
16 Aleksandr Loktaev (Ukrajina)

17 Nick Škorja (Slovenija)
18 Matic Ivačič (Slovenija)

IVR 9956

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp