Motosport

MotoGP: Miller je produžio ugovor s Ducatijem

GP 4700

Start sezone je bio problematičan, no nakon dvije uzastopne pobjede bilo je samo pitanje dana kada će nastavak suradnje biti i službeno potvrđen.

Jack Miller je u tvorničku momčad za ovu sezonu promoviran zajedno s Bagnaiom, no dok je Talijan odmah dobio dvogodišnji ugovor, Australac je imao sigurno mjesto samo za ovu sezonu. S time da je u krenuo loše, s devetim mjestom na obje utrke u Kataru i padom u Portimau. Činilo se da se Miller slama pod pritiskom, no onda je pobijedio u Jerezu, stazi koja tradicionalno uopće ne odgovara Ducatiju, pa odmah potom slavio i nakon utrke u Le Mansu, koja se vozila u zahtjevnim uvjetima.

Time je skočio na četvrto mjesto u ukupnom poretku i došao na samo 16 bodova zaostatka za vodećim Quartararoom. Tu su stvari sjele na svoje mjesto i zato nije nikakvo iznenađenje da je uoči nadolazeće utrke u Mugellu potvrđeno kako je s Australcem produžen ugovor i za 2022. godinu.

Sad treba pričekati i objavu iz Ducatija hoće li za iduću sezonu svojim motociklima opskrbljivati satelitsku momčad Valentina Rossija ili momčad Gresini, ili i jednu i drugu. Više o tome mogli bi doznati idući tjedan, uoči utrke u Barceloni, no možda nam nešto, barem neslužbeno, otkriju već i ovog vikenda u Mugellu.

 aDSC864943

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

fbmp ytmp imp