Motosport

MotoGP: Ovako izgleda Rossijeva momčad

 tin2764.gallery full top fullscreen

Najnovija MotoGP momčad, ujedno je i posljednja predstavljena. Rossi je vlasnik momčadi, ali vjerojatno će djelovati iz pozadine.

Nakon što je propao kontraverzni dogovor s državnom tvrtkom Aramco iz Saudijske Arabije, navodno zbog „vremenske neusklađenosti“, štogod to značilo, Rossi je uspio dogovoriti sponzorstvo s tvrtkom Mooney, pa ćemo tako imati talijansku momčad s talijanskim sponzorom, talijanskim motociklima i talijanskim vozačima.

 a9y9621 23 1.gallery full top fullscreen

Pritom će Rossijev polubrat Luca Marini u svojoj drugoj MotoGP sezoni voziti novi Desmosedici GP22, dok će rookie Marco Bezzecchi u svom dijelu garaže imati dokazano odličan prošlogodišnji Desmosedici GP21. Obojica su ugodno iznenadili na nedavnim testiranjima u Indoneziji, gdje je Luca Marini bio treći najbrži, dok je Bezzechi bio najbrži od petorice rookie vozača i to debelo unutar samo sekunde zaostatka za najbržim Polom Espargaroom.

 a1x7778 2.gallery full top fullscreen

Iako je vlasnik momčadi Mooney VR46 Racing Team, Valentino Rossi će glavninu operativnog posla prepustiti Pablu Nietu, kao menadžeru momčadi, i vječnom prijatelju Allessiju Salucciju kao direktoru momčadi. Za pretpostaviti je da će se sam Rossi samo povremeno pojavljivati na MotoGP vikendima, to više što će se on sam ozbiljno posvetiti utrkivanju automobilima.

 a1x7651 2.gallery full top fullscreen

U istim i za nju novim sponzorskim bojama osvanula je i Rossijeva Moto2 momčadi, za koju će i ove godine voziti Celestino Vietti, a pridružit će mu se Niccolo Antonelli, kojem će to biti prva sezona u toj klasi. Uz to, Rossi zajedno s Yamahom ove godine u klasi Moto2 ima i Yamaha VR46 Master Camp Team.

 a1x7857.gallery full top fullscreen

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp