Novosti

Speedway: Hrvatska 33 - Slovenija 57

Speeedway-KrskoXX

Na speedway stadionu u Krškom održana je momčadska utrka između Hrvatske i Slovenije. Naši zapadni susjedi su odnijeli poprilično uvjerljivu pobjedu

 

Nakon što je prije koji tjedan udomio pojedinačnu utrku zajedničkog hrvatsko-slovenskog prvenstva, speedway stadion u Krškom je proteklog vikenda bio i poprište međusobnog momčadskog dvoboja te dvije zemlje. S obzirom na to da to natjecanje prije svega služi za stjecanje iskustva mladih vozača, nije bilo nastupa najvećih nacionalnih zvijezda kao što su to Pavlic ili Žagar, no zato su svoje reprezentacije dostojno predvodili Kovačić i Čonda.

 

Određeni je problem nastao u tome što je hrvatskih natjecatelja bilo premalo, pa su tako naše boje branili i slovenski vozači Radkovič i Ivačič koji su zajedno osvojili 4 boda. Od naših vozača, Vugrinec je osvojio 1, Cvetko 6, Benko 9, a Kovačić 13 bodova, što na kraju daje zbroj od 33 boda, daleko premalo da bi se ovom prigodom konkuriralo Slovencima. Kod njih su Čonda i Duh osvojili po 13, Kukovica 11, Voldrih 10 bodova, a i ostala trojica vozača su pripomogli tome da Slovenija skupi 57 bodova i tako odnese uvjerljivu pobjedu.

 

Da bi se osim momčadskog dobilo i pojedinačnog pobjednika, održano je pripetavanje između Čonde i Kovačića. Čonda je na kraju bio bolji od Kovačića tako da su i tu Slovenci odnijeli pobjedu.

 

FOTO: Peter Prašnički

fbmp ytmp imp