Novosti

Torres oduševio 25 tisuća navijača

TorresXX

Španjolac Dany Torres, 24-godišnji motociklistički akrobat, oduševio je 25 tisuća svojih navijača u hramu Freestylea, dvorani za koride Plaza de toros de Las Ventas u Madridu, u Španjolskoj.

Tamo je održana četvrta ovogodišnja priredba, od šest ukupno, Red Bull X – Fighters, najprestižnije svjetske FMX serije.

Ovdje su svojevremeno „žarili i palili“ najveći u tom sportu – „kauboj“ Travis Pastrana i švicarski perfeksionist Mat Rebeaud. No, oni više ne nastupaju na tom natjecanju. Ostali su drugi „divlji i neobuzdani“ majstori atrakcija.

Dany Torres trijumfom u Las Ventasu ponosio je pothvat s premijernog natjecanja sezone, u Dubaiju. U finalu je do nogu potukao Australca Blakea Williamsa.

-Ovo mi je najveći dan života – kazao je razdragani Torres, dok je njegov suparnik priznao da protiv vratolomija Torresa ovaj put nije imao zrno šanse.

Treći je bio drugi Australac, Josh Sheenan, bolji od drugog Španjolca u završnici, Maihela Meifroa.

Petim mjestom, Norvežanin Andre Villa preoteo je ukupno vodstvo Amerikancu Nateu Adamsu, koji je izostao s madridskog spektakla zbog ozljede. Slijedili su; Čileanac Javier Villegas, Australac Robbie Maddison, Alastair Salier iz Botswane i drugi…

Ukupno je na čelu Andre Villa, s 270 bodova, ispred Adamsa 265, Torresa 245, Williamsa 215, Maddisona 160 itd…

Između njih zacijelo ćemo dobiti novog pobjednika Red Bull X – Fighters. Ostale su još dvije revije; u poljskom Poznani i završna u Sydneyu, u Australiji.

fbmp ytmp imp