Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N120/Arbitraza/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N120/Arbitraza/Gallery

Novosti

Poništena odluka HMS-a o isključenju Motokros kluba Jaska

ArbitrazaXX

Vijeće sportske arbitraže HOO-a poništitilo odluku HMS-a o isključenju Motokros kluba Jaska!

Vijeće sportske abitraže Hrvatskog olimpijskog odbora, krovnog tijela hrvatskog sporta, 28. srpnja 2011. godine donijelo je Rješenje kojim se ukidaju odluke Skupštine Hrvatskog motociklističkog saveza, od 25. svibnja i Upravnog odbora HMS-a od 3. svibnja ove godine, o isključenju iz članstva u HMS-u Motokros kluba Jaska!

U obrazloženju te odluke Arbitraže HOO-a stoji kako je Motokros klub Jaska isključen bez valjanih razloga i uz povrede brojnih pravnih i drugih postupaka.

- Trebalo je imati mnogo živaca i strpljenja dočekati ovu odluku kojom su pobijedile istina i pravda ! – prokomentirao je odluku Arbitraže HOO-a, čiji je HMS član, Ivan Lafter, glavni tajnik Motokros kluba Jaska (na slici).

Puno smo već pisali o toj sramotnoj odluci HMS-a o isključenju MCK Jaska. Iza nje stoji osobno kontraverzni predsjednik HMS-a Rajko Vučković, u javnosti i medijima inače puno kritiziran za svoja (ne)djela otkako je na čelu Saveza. Uostalom, u razgovoru za lokalno glasilo JASKA.HR Vučković nije krio kako je Motokros klub Jaska isključen zbog njegove osobne netrpeljivosti prema glavnom tajniku kluba Lafteru. Cinično je zvučala njegova poruka klupskim djelatnicima Jaske da potjeraju Laftera ako žele da im klub bude ponovno vraćen u HMS!

Sad bi bilo iznimno važno što više smanjiti veliku štetu nanesenu Motokros klubu Jaska. O odgovornosti zbog nje, sigurno će biti i rasprava na sudovima.

Uputno bi bilo, također, svima odgovornim za nekorektno inzistiranje kod UEM na premještanju utrke EMX Open prvenstva Europe (20. i 21. kolovoza) sa staze Mladina na stazu Karasov brijeg u Kozarevcu, da odustanu od te sramne ideje, jer je legalnost njezine provedbe posve upitna. Tim više što je svima bilo poznato kako je u međuvremenu i Nadzorni odbor HMS-a ustanovio nelegalnost Skupštine i Upravnog odbora HMS-a, u odnosu na vlastite statutarne odredbe, pa su njihove odluke i iz tog aspekta bile ništavne, a također se čekalo i na odluku Arbitraže HOO-a, koja je - kao što vidimo - poništila HMS-ove odluke o isključenju MCK Jaska iz Saveza!

{gallery}NOVOSTI/N120/Arbitraza/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp