Novosti

Top secret: Polaris Slingshot

uvodna

Polaris razvija praćku na tri kotača, no sa Slingshotom ne napada Can-Am Spyder nego KTM X-Bow.

 

Polaris je najpoznatiji su po svojim ATV-ovima na 4 (ali i 6 kotača), no proizvode i motocikle (Victory i Indian), a važan dio ponude čine i gusjeničari, odnosno motorne sanjke. Reklo bi se da u njihovoj paleti nedostaje još samo prometalo na 3 kotača, no čini se da su i taj propust spremni ispraviti.

 

Fotografije koje donosimo zapravo su izvučene iz patentnog zahtjeva i kao takve daju naslutiti da je Slingshot, kako bi se trebao zvati, u završnoj fazi razvoja. Budući se u Polarisu prave da taj model uopće ni ne postoji, službenih informacijama nema, no iz patentnog zahtjeva se ipak može naslutiti da će tricikl biti opremljen svim mogućim elektronskim pomagalima, kao i to da će završni prijenos biti riješen remenom.

 

Bliskost s automobilima je evidentna i u tom je kontekstu jasno da Polaris Slingshot nema jedan kotač viška nego jedan kotač manjka, no takvi se tricikli pred slovom zakona ipak bliži motociklima. Najpoznatiji među njima su Campagna T-Rex i Morgan 3 Wheeler, no oni ipak koriste agregate motocikala, dok je Slingshotu namijenjen automobilski četverocilindrični agregat od 2,4 litre, kojeg će najvjerojatnije isporučivati General Motors.

 

Tom je svojom karakteristikom, ali i dizajnom, Polaris Slingshot ipak bliži KTM-u X-Bow. Tko zna, budući su u Polaris i KTM za vrijeme nastanka X-Bowa bili u divljem braku, možda su Amerikancima i ostali kakvi nacrti.

fbmp ytmp imp