Novosti

Novitet: Horex VR6 Cafe Racer 33 ltd.

uvodna

Treći model Horexa zadržava V6 agregat i klasičan dizajn, ali je oplemenjen Cafe Racer detaljima, koji mu značajno podižu cijenu.

 

Ako je suditi po brzini kojom predstavljaju nove verzije svog „macho" motocikla, njemačka marka Horex doista ponovo živi punim plućima. Sve je počelo s dugo iščekivanim modelom VR6 Roadster, kojem se prošle godine pridružio Classic, a sada je izbačena ograničena serija modela Cafe Racer 33 ltd.

 

Mehanička osnova je ista kao i na originalnom modelu Roadster, no Cafe Racer je na ime korištenja žbičanih naplataka i deklariranih vrijednosti pogonskog agregata nešto bliži Classicu. To znači da kompaktan V6 agregat, s cilindrima i glavama izvedenim u zajedničkom bloku, isporučuje 126 KS pri 8.500 okr/min, što bi navodno trebalo biti dovoljno da 249 kg težak motocikl dohvati elektronski ograničenih 250 km/h.

 

Cafe Racer se od Classica i Roadstera razlikuje po kraćem prednjem i stražnjem blatobranu, niže postavljenom sjedalu, plastičnom poklopcu sjedala za suvozača, niskom dvodijelnom upravljaču i još nekim detaljima. Osim toga, Cafe Racer ne koristi WP komponente nego prednji i stražnji ovjes potpisuje Öhlins, a u igri su i jača Brembo kliješta. Sve to ima svoju cijenu, pa će se tako planirana 33 komada motocikla prodavati po „simboličnoj" svoti od 33.333 eura.

fbmp ytmp imp