Novosti

Noviteti: BMW koncept će postati R 1200R

BMW R 200R

Možete mrziti BMW, ali ne možemo zamisliti da niste ostali pod dojmom njohove studije nazvane Concept Roadster koja je zapravo trebala najaviti novi R 1200R. Kako bokser agregat hlađen zrakom i tekućinom na svim poljima istiskuje dosadašnji zračnjak tako je došlo vrijeme da naked motocikl ove tvrtke zasja s novim pogonom.

 

U osnovi nije bilo neke posebne dvojbe o dolasku novog R 1200R s obzirom da je snimljen u "zamaskiranom" izdanju tijekom testiranja, a sada dolazi i potvrda iz Kalifornije gdje proizvođači u ovom periodu prijavljuju nove modele za narednu godinu, a podaci su čini se vrlo javni. Nakon što su otklonjene dvojbe zna se da će R 1200R biti pogonjen bokser agregatom od 125 KS što i ne čudi posebno, a biti će opremljen teleskopskom prednjom vilicom i biti barem 10 kilograma lakši od bilo kojeg modela koji trenutno koristi ovaj agregat.

 

Ono što nas malo žalosti jest vjerojatnost da će dolaskom ovog naked modela iz proizvodnje izaći prekrasni i karizmatični R nineT jer bi kao takav ostao posljendji model pogonjen "zračnjakom" što ne bi bilo baš isplativo. Osim toga, može se pretpostaviti da serijski motocikl neće biti baš agresivan kao što je to Concept Roadster, no možda i ne izgubi previše na oštrini. Ostaje nam jedino vidjeti da li će BMW ovaj novitet prikazati u Colnu krajem ovog mjeseca ili će pravo njega sačuvati za Milano mjesec dana kasnije.

 

 

fbmp ytmp imp