Novosti

Noviteti: BMW S 1000RR

201409-P90162163-zoom-orig

Naoko odlučni da s novom generacijom svog Superbike modela postignu više kako tržišno, tako i sportski, BMW je unio drastične izmjene u S 1000RR. Snaga litrenog agregata je narasla na 199 KS pri 13.500 okr/min dok je 113 Nm zakrentog momenta dostupno pri 10.500 okr/min, a vožnja bi trebala biti lakša u "civilnoj" primjeni jer bi već od 5.000 okr/min trebalo biti više zakrentog momenta.

 

Nova glava cilindara donosi izmjene na kanalima, a usisna bregasta osovina je nanovo promišljena te optimalno radi s lakšim usisnim ventilima. Tu je i Ride-by-wire sustav koji BMW naziva E-gas dok cijeli motocikl štedi 4 kilograma na masi u odnosu na prethodnika, od ovoga 3 kilograma otpada na novi ispušni sustav. Vozač može birati između kišnog, sportskog i natjecateljskog načina rada agregata, a doplata Pro riding mode donosi još i "Slick" te "User" način rada koji je moguće podešavati prema svojim željama.

 

Težnje prema novim sportskim uspjesima iščitavamo u promjenjenim mjerama geometrije ovjesa te obnovljenom okviru koji bi trebao omogućiti lakše iskorištavanje potencijala snažnog agregata. Komponente ovjesa su posve podesive, a doplata će vam osigurati i DDC sustav aktivnog ovjesa kakav se do sada nudio na HP4 modelu. Dostupan je i Race ABS sustav te DTC kontrola proklizavanja podesiva u sedam koraka. Kao i obično, popis dodatne opreme koju je moguće naručiti uz jedan ovakav BMW nije malen pa se nećemo niti truditi navesti sve.

fbmp ytmp imp