Novosti

Novitet: Yamaha Wolverine-R

Viking-Ruvodna

Novi side-by-side iz Yamahe cilja na nešto agresivnije ljubitelje japanske off-road tehnike. Duhovni je nasljednik oduvijek zlostavljanog modela Rhino

 

Izuzmemo li Kawasaki Teryx, koji se ionako ne prodaje u Europi, nova Yamaha Wolverine-R predstavlja najagresivniji japanski side-by-side. Riječ je o potpuno novom dvosjedu koji nasljeđuje popularan Rhino 700, a dizajnom je sličan više gospodarski orijentiranom trosjedu Viking.

 

U usporedbi s umirovljenim modelom Rhino, Wolverine-R je nešto veći, a sa 581 kg i nešto teži, ali ga istovremeno krasi ovjes osjetno dužeg hoda (246 mm sprijeda i 269 mm straga), što bi u kombinaciji s većim gumama vanjskog promjera 26 cola trebalo osigurati još bolju prohodnost na zahtjevnom terenu. Tome u prilog ide i kompletna čelična zaštita s donje strane vozila. Jasno, Wolverine-R je opremljen automatskim CVT mjenjačem te nudi i mogućnost uključivanja pogona na sve kotače, kao i blokade prednjeg diferencijala.

 

Wolverine-R pokreće novi i snažniji jednocilindrični agregat zapremine 708 ccm, koji se od poznatog jednocilindraša iz Yamahinih četverocikala i Vikinga razlikuje po milimetar većem provrtu i hodu, ali i po ugradnji dvije bregaste osovine u glavi. Upravljač je opremljen servo uređajem, a prtljažnik ima nosivost od 136 kg. U nastavku donosimo fotografije novog Wolverinea.

fbmp ytmp imp