Novosti

Honda koncept Bulldog

honda buldog mala

Sajam motocikala u Osaki (Japan) za Hondu je prilika prikazati neke nove koncepte, a Bulldog je jedan takav. Nit vodilja ove studije jest istraživanje novog, opuštenijeg svijeta motociklizma, a fraza koja to promovira jest "simpatični partner za putovanja" (Lovable Touring Partner). Bulldog je zamišljen tako da omogući novu dimenziju uživanja u terenskoj vožnji i općenito aktivnog boravka u prirodi.

 

Tehnički je Bulldog namjeni prilagođen niskim težištem, širokim gumama promjera 15 cola te sjedalom na lako dostupnih 730 mm od tla. Jedinstvena, robusna i šarmantna pojava osim praktične komponente ima i onu privlačnu koja će osvojiti korisnika, ali i promatrača. Za pogon je odabran dvocilindrični agregat klase 400 koji donosi dovoljno snage te lakoću korištenja u raznim uvjetima.

 

Činjenica da ja za pogon odabran agregat klase 400, popularne u Japanu daje naslutiti da ovim konceptom Honda prvenstveno želi osluhnuti što domaće tržište misli o njihovim vizijama. Jasno, to ne znači da se ovakav ili sličan motocikl ne bi mogao naći u ponudi u Europi.

fbmp ytmp imp