Novosti

Novitet: Ducati Diavel Carbon za 2016.

001-21 Diavel Carbon MY16 - uvodna

Umjesto očekivanog novog Diavela, Ducati je predstavio tek blago dorađenu Carbon verziju. No, to još ne znači da neće biti i značajnijih noviteta u tom segmentu.

 

Nakon Monstera 1200 R, Ducati je predstavio i drugi od obećanih 9 noviteta za 2016. U ovom slučaju se radi tek o blagom dorađivanju mračnog Diavela Carbon, koji se od sada može pohvaliti drugačijim Marchesini kovanim naplatcima te novim sjedalom.

 

Sukladno imenu modela, prednji i stražnji blatobran, poklopac sjedala suvozača i traka s gornje strane spremnika goriva su i dalje izrađeni od karbona te ukrašeni tankim crvenim linijama. To se dobro sljubljuje s novom „asfaltno sivom" bojom glavnine motocikla, dok su prigušivači ispušnog sustava presvučeni keramičkim Zircotec premazom.

 

Mehanika ostaje nepromijenjena, pa tako Diavel Carbon i dalje iz Testastretta 11° DS agregata istiskuje 162 KS pri 9.250 okr/min, dok je „mokra" težina ostala na 234 kg. Čini se da je ranim predstavljanjem ovog modela Ducati stao na kraj glasinama o potpuno novom Diavelu s remenskim završnim prijenosom, no tko zna što se još valja iza brda. Uostalom, ostali su nam dužni prikazati još 7 noviteta za 2016.

01 Diavel Carbon MY16

 

 

2-12 Diavel Carbon MY16

 

fbmp ytmp imp