Novosti

Noviteti: Triumph Street Twin, Bonneville & Thruxton

3833-UVODNA

Dva nova agregata hlađena tekućinom i pet novih klasika moderniziranih elektronskim pomagalima. Za svakog nostalgičara ponešto.

Nakon četiri godine razvoja, Triumph je objavio prve fotografije i nepotpune tehničke podatke za potpuno novu generaciju modernih klasika. Velika je novost da su od sada u igri tekućinom hlađeni agregati, ali i takve novotarije kao što su kontrola proklizavanja, ABS, LED stražnje svjetlo, pa čak i USB utičnica.

Srećom, ništa od te elektronike ne strši iz klasičnog dizajna, a dovoljno decentan je i pridodani hladnjak tekućine. Veseli i to što paralelni dvocilindraši imaju asimetrične intervale paljenja od 270°, što bi trebalo rezultirati razvijanjem snage sličnom V2 agregatima.

Novost je i naziv Street Twin, pod kojim se skriva nasljednik dosadašnjeg osnovnog Bonnevillea. Lako ga je prepoznati po lijevanim naplatcima, kao i po samo jednom prednjem disku, a jedini u ovom društvu ima novi agregat od 900 ccm s deklariranih 80 Nm ori 3.200 okr/min.

Bonneville T120 ima žbičane naplatke i agregat od 1.200 ccm, za kojeg se također još ne deklarira snaga, ali je poznato da isporučuje 105 Nm pri samo 3.100 okr/min. Nudi se i u verziji T120 Black, a popis opreme uključuje i takve novotarije tipa LED dnevno svjetlo, dvije mape ili pak grijači ručki.

Thruxton je kao i dosad namijenjen pobornicima café-racer filozofije, ali je sada njegov sportski duh osjetno izraženiji, što potvrđuje i podatak o 112 Nm pri 4.950 okr/min. Prepoznatljiv po svojem relativno niskom upravljaču iz čijih krajeva izviru retrovizori. Thruxton je dostupan i u verziji R koja ima u zlatno obojanu Showa vilicu i Öhlins stražnji amortizer te Brembo kočnice s radijalnim kliještima.

Za one posebno izbirljive odmah se nude i mogućnosti dodatne vizualne transformacije, pa su tako za Street Twin razvijeni Scrambler, Brat Tracker i Urban kitovi, za Bonneville T120 je u igri Prestige kit, dok uz Truxton ide Café Racer, Track Racer ili Performance kit, s tim da je ovaj potonji samo za natjecateljsku stazu. Fotografije novih modernih klasika možete pogledati dolje u galeriji.

fbmp ytmp imp