Novosti

Noviteti: Triumph Speed Triple S & Speed Triple R

4067-uvodna

Snažniji, ljepši i obdaren elektronskim pomagalima, novi Speed Triple pokušava uhvatiti korak s europskim snagatorima.

Triumph je objavio prve službene fotografije i nepotpune tehničke podatke za model Speed Triple, koji je podvrgnut dovoljnom broju promjena da bude više od pukog redizajna, ako već ne potpuno novi model. Vizualno je i dalje lako prepoznatljiv i sasvim nalik dosadašnjem modelu, no prednja svjetla su novo oblikovana, baš kao i maskica na čijem je vrhu usisnik za zrak, a tu je i drugačiji rep oblikovan po uzoru na Daytonu.

Tehničke novosti su uglavnom koncentrirane u području poznatog trocilindričnog agregata od 1.050 ccm, koji je pretrpio stotinjak promjena ne bi li postao snažniji, elastičniji, štedljiviji i do te mjere čišći da zadovolji Euro4 norme. Vršne vrijednosti još nisu deklarirane, ali očekuje se barem 140 KS, što još uvijek znači da bi mogao kaskati 30-ak KS za germanskim i latino nudistima.

Osim toga, Speed Triple sada ima i napredniju elektroniku, s mogućnošću biranja 5 mapa razvijanje snage, na što se nadovezuje i sustav kontrole proklizavanja, kao i isključivi ABS. Osnovni model sada nosi oznaku Speed Triple S, dok se skuplji Speed Triple R i dalje može pohvaliti s Öhlins ovjesom i dijelovima od karbona. Više o novom Speed Triplu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, u međuvremenu možete pogledati dodatne fotografije u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp