Novosti

Noviteti: BMW G 310 R

P90202713 highRes-uvodna

Obznanjen je najpristupačniji BMW, inovativni i jednocilindrični naked koji će se proizvoditi u Indiji, a prodavati u cijelom svijetu.

Nakon prije koji mjesec prikazanog prototipa, BMW je objavio prve fotografije i tehničke podatke svog vjerojatno najhrabrijeg noviteta za 2016. Riječ je o motociklu s kojim se BMW spušta u bitno pristupačniji i sve popularniji razred do 500 ccm.

Novi G 310 R preuzima obiteljske dizajnerske crte, dok je tehnički najosebujniji po tome što ima jednocilindrični agregat zaokrenut za 180°, pa je tako usis s prednje strane glave dok je cilindar nagnut unatrag. Iz zapremine od 313 ccm taj tekućinom hlađeni stroj istiskuje 34 KS, zaduženih za pokretanje motocikla od 158,5 kg.

Iako je u seriji bogato opremljen, pa tako ima i upside-down vilicu i radijalna kočiona kliješta uparena s obaveznim ABS-om, G 310 R bi trebao biti uvjerljivo najpristupačniji BMW, pretpostavljamo negdje u rangu cijene KTM-a 390 Duke, s kojim dijeli i činjenicu da se proizvode u Indiji. Više informacija o ovom i drugim BMW novitetima za 2016. pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a u međuvremenu pogledajte dodatne fotografije u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp