Novosti

Novitet: Yamaha FJR 1300 A / AE / AS

Uvodna 2016 YAM FJR1300AS EU MS1 STU 001

S pridodanim 6. stupnjem prijenosa i „pametnim" LED svjetlima, FJR 1300 je još korak bliže poimanju vrhunskog sport-touringa

Izostanak 6. stupnja prijenosa jedan je od rijetkih nedostataka kojeg smo stavljali na dušu prije koje godinu smišljeno moderniziranog FJR-a 1300. Očito su i u Yamahi bili svjesni da to nepotrebno kvari idilu, pa su netom predstavljenom i ponovno moderniziranom FJR-u 1300 za 2016. pridodali i taj 6. stupanj prijenosa, a s time upakirali i kliznu spojku.

U duhu vremena, FJR 1300 je moderniziran novim prednjim svjetlima, koja su u potpunosti izrađena u LED tehnologiji, pri čemu bolje opremljeni modeli s oznakama AE i AS imaju dodatna LED svjetla koja, kad je motocikl u nagibu, osvjetljavaju unutrašnjost zavoja.

Osim toga, novo je i LED stražnje svjetlo, a redizajnirana je i ploča s instrumentima. Izuzmemo li dodavanje još jednog stupnja prijenosa, tehnički podaci ostaju isti, a uz dosadašnju metalik sivu nijansu u igri je mat srebrna boja. Fotografije obnovljenog FJR-a pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp