Novosti

Top 7 EICMA noviteta: # 1 Yamaha MT-10

Uvodna 2016 YAM MT10 EU DPBMCRB STU 001 03

Razgolićena R1. Tako bi najkraće opisali MT-10, najagresivniji naked koji je ikada došao iz Zemlje izlazećeg sunca.

Taman kad smo se možda i najmanje nadali, odnosno, kad smo već skoro izgubili svaku nadu da ćemo ikada dočekati nasljednika vremešnog FZ1, Yamaha je u Milanu predstavila novi sportski naked očekivanog imena MT-10. Istina, možda smo ranije priželjkivali da ima 3 cilindra, no sad kad se je pojavio čini nam se sasvim logičnim da je njegovih 998 ccm podijeljeno u 4 cjeline. Utoliko više što je taj četverocilindrični agregat s asimetričnim paljenjem preuzet iz aktualne R1.

Da stvar bude bolja, nije samo agregat naslijeđen od R1, nego i okvir i ciklistika, koji su samo prilagođeni novoj sredini. Sve to čini MT-10 najagresivnijim i najekstremnijim japanskim nakedom, što je dojam kojeg dodatno potvrđuje i doista osebujan dizajn.

Jednostavno, MT-10 spada u red onih motocikala koji vam se ili ludo sviđaju ili ih ne možete vidjeti, ali vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. U to se možete uvjeriti i u donjoj galeriji sa dodatnim fotografijama, dok više konkretnih informacija o ovom, po nama, najuzbudljivijem ovogodišnjem novitetu, možete pronaći i aktualnom izdanju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp