Novosti

Top 7 EICMA noviteta: #2 Ducati XDiavel

0-XDIAVEL S

Nekima je i Diavel bio previše, a sada je tu i XDiavel koji više ni ne pokušava sakriti da je power-cruiser. S naglaskom na „power".

Zbog njegovih uzornih voznih osobinama, ali i položaja vozača, ljubitelji tradicionalnih Ducatija mogli su zažmiriti na jedno oko i reći da je Diavel barem toliko blizak nakedu koliko i cruiseru. Nešto kao Yamaha V-MAX. S najnovijim izdankom te loze, nazvanim XDiavel, više nema mjesta za takve izgovore. XDiavel je čisti power-cruiser.

Kap koja je prelila čašu je položaj vozača, određen daleko naprijed pomaknutim osloncima za noge. To vas s jedne strane stavlja u nazadni položaj i napadanje zavoja čini manje spretnim, no takav bi položaj vozača istovremeno trebao još više naglasiti osjećaj brutalnih ubrzanja. A ona bi mogla biti i još brutalnija nego na „običnom" Diavelom, budući je osjetno spušten vrhunac krivulje okretnog momenta.

I to nisu jedine razlike u odnosu na Diavel, a više o XDiavelu, koji se još uvijek može nagnuti za tu klasu impresivnih 40°, pročitajte u novom broju Moto Pulsa. Fotografije atraktivnog cruisera, koji je odmah ponuđen u verziji S, prepoznatljivoj po naplatcima sa zakrivljenim krakovima, pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp