Novosti

Novitet: Ducati Scrambler Italia Independent

SCRAMBLER ITALIA INDIPENDENT

Ducati je predstavio i café-racer izvedbu Scramblera, s niskim upravljačem, visećim retrovizorima i paprenom cijenom.

Kod nas to možda i nije takav slučaj, no Scrambler je u 2015. bio veliki hit i baš je zahvaljujući tom modelu Ducati prvi put u svojoj povijesti prebacio godišnju brojku od 50 tisuća proizvedenih motocikala. Ne čudi s toga što se paleta stalno širi, pa su tako za 2016. predstavili i Scrambler 400, službenog naziva Sixty2, koji bi pristupačnom cijenom trebao privući neke nove kupce. A onda su, na drugom kraju spektra, predstavili i ograničenu seriju Italia Independent, koja bi svojim detaljima i ograničenom proizvodnjom od 1.077 primjeraka trebala privući Ducati sladokusce.

Dakle, verzija Italia Independent nastala je u suradnji s istoimenom talijanskom „lifestyle“ markom, a od ostalih se Scramblera 800 razlikuje po tome što naginje prema café-racer stilu. Istina, Italia Independent nema dvodijelni „clip-on“ upravljač, ali je i ovaj jednodijelni dovoljno nizak za café-racer pozu, utoliko više što iz njegovih krajeva izviru viseći retrovizori. Osim toga, Italia Independent ima i minimalističku maskicu oko prednjeg svjetla.

Izuzmemo li gore spomenute specifične detalje, Italia Independent je gotovo identičan modelu Full Throttle. Ipak, prestižnijem izgledu pridonosi bakrena nijansa koju nalazimo na okviru, naplatcima i bočnim poklopcima spremnika goriva, dok je ostatak motocikla obojen u crno, uključujući tu i potpuno zamračenu izvedbu Termignoni ispušnog sustava. Italia Independent je s traženih skoro 102 tisuće kuna uvjerljivo najskuplji Scrambler u ponudi, a slaba je utjeha to što ga do kraja 2015. možete nabaviti za „samo“ 97.354 kn.

SCRAMBLER ITALIA INDIPENDENT 2

fbmp ytmp imp