Novosti

Novitet: Triumph Tiger Sport

MY16 Tiger Sport 20 RT

Najvažnija novost kod redizajniranog Tigera Sport su dorađeni trocilindrični agregat i elektronika preuzeta od sportskog nakeda Speed Triple.

Triumph je još jednom redizajnirao svoj nekoć pionirski crossover Tiger 1050, odnosno Tiger Sport, kako ga odnedavno zovu ne bi li naglasili razliku u odnosu na modele Tiger 800 i Tiger Explorer koji ipak spadaju u kategoriju putnih endura. Uz sitne kozmetičke intervencije, novi Tiger Sport je i bogatije opremljen, između ostalog i na ime uvođenja ride-by-wire komande gasa, koja je omogućila ugradnju kontrole proklizavanja i tempomata, ali i pružila mogućnost biranja između tri mape razvijanje snage.

Moderniju elektroniku je naslijedio od također novog sportskog nakeda Speed Triple, a sve to u paketu s dorađenim pogonskim agregatom. U kombinaciji s novim ispušnim sustavom, trocilindraš od 1.050 ccm sada zadovoljava Euro4 norme i trebao bi biti štedljiviji, dok bi se jačina eksplozije mogla kretati negdje između 125 KS, koliko je imao dosadašnji Tiger Sport, i 140 KS s kojima raspolaže Speed Triple. Konkretne specifikacije još nisu poznate, a više detalja o ovom novitetu doznajte u nadolazećem 151. broju Moto Pulsa.

MY16 Tiger Sport 19 RT

fbmp ytmp imp