Novosti

Novitet: Honda MSX 125

71265 16YM MSX125

Honda je radikalno redizajnirala MSX 125 te tako stvorila najmanji i najštedljiviji streetfighter sa zastrašujućih 8 KS.

Iako je od 2013., kad je predstavljen, prodan u impresivnih 300.000 primjeraka, Honda je pripremila već drugo „ažuriranje“ malenog gradskog motocikla MSX 125. U prvom pokušaju su ionako štedljiv zrakom hlađeni agregat učinili još štedljivijim, a sada su se odlučili poigrati dizajnom.

Tako je MSX 125 dobio potpuno novo lice i bitno agresivniji imidž kroz ugradnju originalne i atraktivne prednje maskice. To se rješenje čini dostojnim ugradnje i na neki streetfighter motocikl, a upečatljivost pridonosi i to što je svjetlo izrađeno u LED tehnologiji. U skladu s time je redizajniran i ostatak motocikla, pa su tako spremnik goriva i plastične oplate dobile bitno oštrije linije, dok dosad podignuti ispušni sustav više ne završava ispod samog repa, nego je skraćen i spušten na klasičnu poziciju.

Novi MSX 125 bi trebao krenuti u prodaju početkom proljeća, a iako službene fotografije nisu popraćene i konkretnim tehničkim podacima, za pretpostaviti je da neće biti osjetnijih promjena u odnosu na dosadašnji MSX čije je malene kotače od 12 cola pokretalo nepunih 8 KS. Dakle, ovo nije streetfighter s kojim bi se trebali previše bahatiti dok zauzimate „pole-position“ na semaforu.

71261 16YM MSX125 1

fbmp ytmp imp