Novosti

Novitet: Yamaha SCR 950

YamahaSCR950 1

Možda je trenutno namijenjen SAD-u, ali povijest uči da ćemo SCR voziti i u Europi.

Yamaha nastavlja s retro ofenzivom na svim frontama. Najnoviji član Sport Heritage obitelji je ljepuškasti SCR 950, koji bi trebao predstavljati njihovo viđenje sve popularnijih scramblera. Pritom je SCR 950 predstavljen samo za sjevernoameričko tržište, ali slično je u početku bilo i s café racerom Bolt C-Spec, pa se taj model kasnije, i to u još privlačnijem obliku, svejedno pojavio i u Europi kao XV 950 Racer. Test tog doista šarmantnog motocikla možete pročitati u aktualnom broju Moto Pulsa.

Kao i spomenuti Racer, netom predstavljeni SCR 950 se mehanički bazira na customu XV 950, što je itekako jasno vidljivo u području V2 agregata od 942 ccm. No, SRC 950 istovremeno ostavlja iznenađujuću drugačiji vizualni dojam od ostale XV 950 braće, koja po američki nose naziv Bolt.

Uz drugačiji spremnik goriva i novi upravljač s poprečnom šipkom, tu je i naglašeno plosnato te osjetno više postavljeno sjedalo ispod kojeg se nalaze ovalne ploče za natjecateljski broj, a SCR se od drugih XV modela razlikuje i po žbičanim naplatcima, pri čemu je stražnja guma u dimenzijama 140/80-17 umjesto 150/80-16. Pridodajte tome da su gume i nešto grubljeg profila i dobijete lijepi scrambler koji teži 248 kg.

Jasno, ako govorimo o scrambleru, onda djeluje pomalo čudno što ispušni sustav nije visoko podignut. No, nešto valjda treba ostaviti i za asortiman dodatne opreme, a možda se takva terenska izvedba ispušnog sustava čuva za eventualni remake kultnog modela XT 500. Zapravo je nemalo iznenađujuće da u tom moru Sport Heritage modela Yamaha još nije odala počast možda i najvećem klasiku u svojoj 60 godina dugoj povijesti.

YamahaSCR950 2

fbmp ytmp imp