Novosti

Novitet: CCM Spitfire

CCM Spitfire 1

Relativno poznat po svojim off-road motociklima, britanski CCM je predstavio ekskluzivan i impresivan retro-futuro scrambler Spitfire.

Ako CCM motocikli definitivno ne spadaju među u one koje će te na našim prostorima sresti iza svakog kuta, onda su velike šanse da njihov najnoviji model Spitfire nećete vidjeti za svog života. Riječ je o pomalo futurističkoj izvedbi retro scramblera, koji će biti proizveden u samo 150 primjeraka, pri čemu se u njegovom minimalističkom dizajnu ističe neobični i rukom vareni čelični okvir.

Za razliku od lakog avanturističkog motocikla GP 450, koji koristi stari agregat iz nekadašnjeg BMW-ovog hard-endura G 450 X, za novi Spitfire se deklarira 600 ccm i 55 KS, pri čemu se čini da je riječ o agregatu talijanskog SWM-a, koji radi na ostavštini nekadašnje Husqvarne.

Spitfire se kotrlja na balonkama promjera 19 cola, broji samo 120,8 kg, te je opremljen Brembo kočnicama, Öhlins upside-down vilicom i Tractive monoamortizerom. Imajući to uvidu, traženih 7.995 funti se ne čini pretjeranim za takvu ekskluzivu, pa tako nije teško povjerovati tvrdnji da je velika većina od 150 planiranih primjeraka već unaprijed rasprodana.

CCM Spitfire 2

fbmp ytmp imp