Novosti

Novitet: CCM Spitfire Scrambler

CCM Spitfire Scrambler

Nakon što je rasprodan netom predstavljen Spitfire, CCM je pripremio i off-road verziju Scrambler, dostojnu tog imena.

CCM je prije samo koji mjesec predstavio svoj potpuno novi neo-retro model Spitfire s planiranom proizvodnjom od samo 150 komada. No, interes je bio takav da su odlučili malo olabaviti tu brojku, ali i predstaviti verziju Scrambler, koja bi trebala biti proizvedena u 250 primjeraka s cijenom malo sjevernije od 9 tisuća funti.

Kao i osnovni model, Spitfire Scrambler pokreće jednocilindraš od 600 ccm i 55 KS, koji vjerojatno potječe od talijanske marke SWM, što će reći da se radi o starom agregatu Husqvarne. Zadržan je i specifični rešetkasti okvir od čelika, s manjim promjenama u stražnjem dijelu kako bi se mogla ukalupiti sada „scramblerovski“ povišena izvedba ispušnog sustava.

Osim toga, Scrabler ima ovjes dužeg hoda, čime je povećana i udaljenost od tla, a off-road crta je naglašena i ugradnjom guma grubljeg profila, pri čemu je prednji kotač ostao promjera 19 cola, dok je stražnji smanjen s 19 na 17 cola. S visinom sjedala od umjerenih 830 mm i suhom masom od 123 kg, povišenim upravljačem i štitnikom s donje strane agregata, Scrambler bi doista moga biti zabavan na terenu. No. većina će ih vjerojatno samo pozirati na užarenom gradskom asfaltu.

CCM Spitfire Scrambler 2

fbmp ytmp imp