Novosti

Novitet: MV Agusta RVS#1

DSCF9274ÔłÜ

Prerada, koncept, serijski motocikl? Zapravo, RVS#1 bi trebao biti prvi u nizu ekskluzivnih modela male serije.

Kad su prije koji tjedan predstavili zamračenu fotografiju koncepta RVS#1, nismo mogli naslutiti radi li se o preradi ili serijskom modelu. Činilo nam se da više naginje ovom prvom, a sada ispada da je istina negdje u sredini. Naime, trebala bi biti riječ o tvorničkoj preradi iz ograničene serije. Koliko ograničene? Vjerojatno točno onoliko koliko će se naći i kupaca spremnih transferirati izdašna novčana sredstva na račun mlađeg Castiglionija. Motocikl na fotografijama ima posebnu pločicu s oznakom 001, što znači da su si u MV Agusti nemalo optimistično ostavili prostor i za troznamenkasti broj primjeraka.

RSV je skraćenica od Reparto Veicoli Speciali, iza čega se krije multidisciplinarni tip dizajnera i inženjera sa zadatkom da stvore modele s posebnom vrijednošću. RVS#1 bi trebao biti prvi takav posebni model u nizu, a sve to u skladom s novom strategijom MV Aguste, koja predviđa smanjenje ukupne proizvodnje uz povećanje prihoda.

Kao osnova za RSV#1 je poslužio Brutale Dragster 800 RR, koji je vizualno preuređen u laganom retro stilu. U skladu s time ima gume nešto grubljeg profila i retrovizore koji izviru iz krajeva upravljača, dok je elipsoidno prednje svjetlo zamijenilo ono okruglo, izvedeno u LED tehnologiji. Za svaki slučaj tu su i dva dodatna reflektora smještena na desnom boku motocikla.

Kroz promjenu i odbacivanje nekih dijelova, ali i ugradnju elemenata izrađenih od karbona te sitnica od titana, suha težina je spuštena sa 168 na 160 kg, raspoređenih na istih 140 KS pri nešto nižih 12.500 o/min, što uz SC natjecateljski ispušni sustav i elektroniku po želji može skočiti na 150 KS pri 12.800 o/min. Ako vas zanima kako RVS#1 izgleda (i zvuči) u akciji pogledajte VIDEO, ali prije toga prvo razgledajte brojne fotografije u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp