Novosti

Novitet: CCM Spitfire Bobber

CCM Bobber 1

U roku godinu dana Spitfire paleta je upeterostručena. Najnoviji Bobber je možda najatraktivniji među njima.

U početku bijaše samo Spitfire, a onda su u rafalnom nizu predstavljeni Scrambler, Cafe Racer, Flat Tracker i nedavno Bobber. Ime svake te verzije se u potpunosti podudara s primijenjenim stilom, no svima je zajednički minimalistički retro izričaj, a navodno i to da se uvijek traži komad više.

Donedavno relativno (ne)poznat po off-road motociklima, britanski CCM je očito pronašao isplativiju nišu. Sve je bazirano na specifičnom i rukom varenom čeličnom okviru te tekućinom hlađenom jednocilindričnom agregatu od 600 ccm, kojeg, po svemu sudeći, dobavljaju od talijanskog SWM-a.

Bobber se od ostatka braće tehnički ponajviše razlikuje po manjim naplatcima promjera 16 cola, na koje su navučene bucmaste gume s bijelim rubom. Osim toga, Bobber ima „plivajuće“ sjedalo s oprugama, ali zato nema opruge s vanjske strane monoamortizera, a kako bi cijeli motocikl bio dodatno spušten, hod ovjesa je skraćen sa 120 na 80 mm.

Nožne komande su pomaknute više prema naprijed, što bi u kombinaciji sa 70 mm nižim sjedalom trebalo rezultirati i adekvatnom „bobber“ pozicijom za širokim upravljačem. Kao i ostale Spitfire verzije, Bobber ima LED prednje svjetlo i beskontaktni ključ, pri čemu je suha težina negdje oko 135 kg, dok suha cijena započinje od 10.000 britanskih funti. Nije malo za stroj od 55 KS, ali nije ni puno za ovako egzotičan motocikl.

CCM Bobber 3

fbmp ytmp imp