Koncept: CF Moto V.02-NK (s KTM agregatom?)

171208 0179

Kineski koncept futurističkog streetfightera je atraktivan sam po sebi. No, ima li to veze s KTM-om?

Nema sumnje da je CF Moto predstavio koncept kakvom se inače ne nadamo kod kineskih proizvođača. Iza šifre V.02-NK skriva se futuristička vizija streetfightera, kojeg osim atraktivnog dizajna krase i Brembo kočnice, Öhlins ovjes i jednoruka stražnja vilica. Sve zaokružuje rep obrubljen svjetlima, kao na MV Agusti Brutale Dragster, ispod kojeg je smješten hladnjak kao na nekadašnjem Benelliju Tornado.

Možda je najimpresivnije od svega što izgleda da se u tom konceptu nalazi KTM-ov V2 agregat malo starije generacije. To je vjerojatno rezultat dugogodišnje suradnje s austrijskim proizvođačem, a koja je nedavnim sporazumom dignuta na još višu razinu, sve kako bi KTM lakše penetrirao na kinesko tržište. Indirektna poveznica CF Mota i KTM-a je i u tome što obje tvrtke koriste usluge istog dizajnerskog studija Kiska.

No, što sve to skupa znači? Možda će CF Moto po licenci proizvoditi stare KTM-ove agregate i ugrađivati ih u svoje modele. Ili ih proizvoditi i ugrađivati u KTM-ove modele za kinesko tržište. A možda je V.02-NK samo najava agresivnog stila koji će krasiti neki budući naked ovog proizvođača. Možda je i jedno i drugo i treće.

A možda nije ništa od toga! I to je ljepota koncepata. Što luđe izgledaju, to od njih manje očekujete da će doista ispuniti svoja obećanja. Ali čini nam se da ovaj barem nosi neku poruku.

171208 0011