Novosti

Triumph Rocket 3 R i Rocket 3 GT za 2020.

2019 Rocket 3 R and GT Joint Static 1

Nakon skupocjenog TFC-a, Triumph je obznanio i „normalne“ Rocket 3 modele s nenormalnih 2.458 ccm i 221 Nm.

U skladu s očekivanjima, samo možda i nešto ranije nego što smo se nadali, Triumph je nakon prestižne verzije TFC, ograničene na 750 primjeraka, predstavio i standardni Rocket 3 potpuno nove generacije, i to u verzijama R i GT.

Zahvaljujući aluminijskom okvir, ali i temeljito revidiranom trocilindričnom agregatu, težina je smanjena čak 40 kg, tako da se kazaljka vage, bez tekućina, spustila malo ispod granice od 300 kg. No, iako je čak 18 kg lakši, uzdužno postavljenom rednom trocilindrašu je zapremina porasla s 2.294 ccm na 2.458 ccm, a s tim su i potencijali skočili sa 148 na 167 KS. No, još više impresionira deklariranih 221 Nm pri 4.000 o/min, što je apsolutni rekord za neki velikoserijski motocikl.

Jednoruka aluminijska vilica potvrđuje da je ovdje riječ o potpuno novim modelima, bez obzira na to što se dizajn u svojoj osnovi naslanja na prethodni Rocket 3. Pritom je novi Rocket 3 ipak atraktivniji i moderniji, čemu pridonosi i LED izvedba prednjih svjetala. I ostatak serijske opreme je u skladu s vremenom u kojem živimo, pa tako R i GT verzije dolaze sa senzorom nagibom i naprednim izvedbama kontrole proklizavanja i ABS-a, ali i TFT instrumentima, tempomatom, beskontaktnim ključem, 4 moda rada elektronike…

Kod oba modela se suvozačko sjedalo lako skida i ponovo montira, a GT verzija ima i grijače ručki, koji se kod R modela mogu nadoplatiti. No glavnina razlike između te dvije varijante je u ergonomiji. Rocket 3 R ima oslonce za noge u sredini i ravniji upravljač, dok su kod GT-a oslonci pomaknuti naprijed, upravljač povučen unazad, a sjedalo niže 23 mm i postavljeno na okruglih 750 mm.

Rocket 3 R LHS Korosi Red

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp