Novosti

Top 7 koncepata iz 2019: # 4 Aprilia Tuono 660

03 Tuono 660

Potpuno nova dvocilindrična platforma doista obećava. Tuono će možda imati 5 KS manje od RS-a 660, ali bi zbog drugačijeg položaja vozača mogao biti još zabavniji.

Jedini razlog što Aprilia Touno 660 nije u ovom izboru na pobjedničkom postolju, a možda i na najvišoj stepenici, je taj što je riječ o samo blago razgolićenoj verziji Tuona 660, koji je već predstavljen u serijskom izdanju. S tim da i Tuono 660, iako je zasad predstavljen samo kao koncept, djeluje kao da je već sutra spreman ući u serijsku proizvodnju.

Osnovu priče znate. S prednja dva cilindra s modela RSV 1100 kao bazom, stvoren je novi agregat oko kojeg je onda razvijen ostatak atraktivnog motocikla. U modelu RS 660 taj dvocilindraš razvija 100 KS, a u Tuono verziji bi trebao oslobađati 95 KS. Taman toliko da se po slovu zakona može posebnim kitom„prepoloviti“ na 48 KS, što ga onda čini podesnim i za vlasnike A2 kategorije.

Ostale razlike u odnosu na RS se uglavnom svode na viši upravljač i manje plastične oplate. Više o ovom konceptu pročitajte u aktualnom broju Moto Pulsa, uz napomenu da bi sljedeći koncept na toj mehanici trebao nositi Tuareg. Aprilia ne samo da se konačno probudila, nego se i u više nego jednom pogledu vraća svojim korijenima.

04 Tuono 660

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp