Novosti

Top 5 elektro noviteta za 2020/21: #4 Damon Hypersport

Damon Hypersport

Maksimalna brzina od 320 km/h ili maksimalni doseg od 320 km? Razumjet ćemo ako vam to izgleda i zvuči predobro da bi moglo biti istinito za jedan elektrocikl.

Damon je nova kanadska tvrtka koja je nedavno predstavila zanimljivi sportski elektro model nimalo sramežljiva naziva Hypersport. Opremljen je tehnologijom koja prati sve što se događa oko motocikla te na različite načine upozorava vozača na eventualnu opasnost. Osim toga, vozač može jednostavnim pritiskanjem tipke mijenjati poziciju upravljača, sjedala, oslonaca za noge i vjetrobrana.

No, stvari postaju doista zanimljive kad dođemo do rubrike s performansama. Ubrzanje od 0 do 100 za manje od 3 sekunde još je i očekivano, ali isto se ne može reći za navod da je u kombiniranoj vožnji s jednim punjenjem baterija kapaciteta 21,1 kWh autonomija veća od 200 milja (320 km). Da bi u sve to bilo još teže povjerovati, težina bi trebala biti taman na granici od 200 kg, a iako to nigdje izrijekom ne deklariraju, obećali su i maksimum od 320 km/h. S druge strane, ako je istina da elektromotor razvija 218 KS, onda je i ta brzina teoretski moguća.

Uostalom, očito ima i onih koji su u sve to spremni povjerovati. Za prvu seriju od samo 25 komada traženo je 39.995 američkih dolara i navodno su svi razgrabljeni već u pretprodaji. A netom su predstavili i novu ograničenu seriju modela u Arctic Sun i Midnight Sun kombinaciji boja. U planu im je stvoriti i jeftiniju varijantu, te proizvoditi 1.500 elektrocikala godišnje. Pustimo se iznenaditi.

Damon Hypersport Arctic

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

fbmp ytmp imp