Novosti

Pretpremijera: Harley-Davidson „Café Racer“

H D Cafe pretpremijera

Nakon avanturističkog modela Pan America i nakeda Bronx, na tržište bi trebao stići i sportski retro motocikl s Revolution Max agregatom

Gornja fotografija je diskretno objavljena još krajem prošle godine, u pdf-u namijenjenom investitorima. No, cijela stvar je buknula u javnost tek sad kad su u zahtjevu za patent objavljeni i crteži koji otprilike najavljuju kako bi taj novi model Harley-Davidsona, nazovimo ga Café Racer, trebao izgledati i sprijeda. I sviđa nam se to što vidimo.

Konkretnih podataka nema, no već se i na temelju fotografija može dosta toga naslutiti. Kao i šokantni putni enduro Pan America, te naked Bronx, koji bi trebali stići na tržište do kraja ove godine, taj će budući model pokretati novi tekućinom hlađeni Revolution Max V2 agregat, s time da se ne može jasno iščitati da li je riječ o verziji od 975 ili 1.250 ccm. U ovom potonjem slučaju, taj bi café racer imao približno 145 KS te bi time bio jedan od najbrutalnijih retro modela na tržištu.

Za razliku od drugih dosad predstavljenih koncepata s Revolution Max agregatom, ovaj model na stražnjem kraju ima dva amortizera što doprinosi klasičnoj pojavi. U istom stilu je i mala maskica oko prednjeg svjetla, s tim da crtež za patent otkriva kako je taj detalj sličniji onom na električnom LiveWireu, nego na klasičnom Low Rideru S ili pak zabavno Street Rodu 750, koji je također zamišljen kao café racer, baš kao i Roadster baziran na Sporsteru 1200.

Dakle, ovo neće biti prvi ni posljednji Harley-Davidson u café stilu, ali bi svakako trebao biti najžešći i najskladniji. I zato je prava šteta što ćemo ga morati još neko vrijeme čekati, baš kao i Flat Tracker model kojeg ćemo najaviti nekom drugom prilikom.

H D Cafe pretpremijera patent

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

fbmp ytmp imp