Novosti

Novitet: MV Agusta Superveloce Alpine

Superveloce Alpine studio 7

U čast sportskog automobila Alpine A110, MV Agusta će prodati 110 komada posebne Superveloce edicije.

Nedugo nakon što je Ducati izbacio Diavel 1260 Lamborghini, koji će biti proizveden u 630 komada, MV Agusta je predstavila možda još ekskluzivniji s automobilima povezan model Superveloce Alpine. U svijetu automobila, Alpine 110 je proslavljena reli jurilica otprije nekih pola stoljeća, pokretana Renault agregatom. Renault je kasnije kupio to tvrtku, pa je prepustio zaboravu, da bi je nedavno oživio, te će tako iduće godine i njihova momčad Formule 1 biti preimenovana u Alpine.

Današnji Alpine A110 je inspiriran dizajnom svog davnog prethodnika, a i Superveloce ima tu itekako izraženu neo-retro vibru, pa je valjda na tom tragu započela ova suradnja. Mehanika je ostala ista, te tako trocilindrični agregat razvija 147 KS dostatnih za prebacivanje 240 km/h, a razlike u odnosu na standardni model su vizualne prirode. Prije svega tu je ta plava boja, identična onoj na aktualnom A110, a onda je i stilski izvedeno slovo A na oplatama, Alcantara sjedalo s plavim šavovima, posebni naplatci, male talijanske i francuske zastave…

Predviđena cijena za Italiju je 36.000 eura, u što je uključen i dodatni Racing kit s Arrow ispušnim sustavom, drugačijom elektronikom, poklopcem stražnjeg sjedala… Dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

Superveloce Alpine studio 3

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp