Novosti

Novi i snažniji Moto Guzzi V7 850 za 2021.

moto guzzi v7 stone 2

Novi V7 preuzima kapacitetniji agregat od putnog endura V85 TT, a promijenjena je i ciklistika te je odrađen redizajn, posebno na verziji Stone.

Dosad su V7 modeli brojali 744 ccm i 52 KS, a odsad će ih pokretati malo prigušena verzija uzdužnog V2 stroja iz modela V85 TT od 853 ccm. Tako je došlo do skoka s 52 na 65 KS, a izdašnija je i krivulja okretnog momenta. Osim toga, revidiran je okvir, a ugrađeni su i masivniji Kayaba stražnji amortizeri dužeg hoda, što bi u kombinaciji s novim sjedalom trebalo rezultirati udobnijom vožnjom.

Nove su i bočne oplate, dok je stražnji blatobran kraći, a iako ne sumnjamo da će se paleta uskoro proširiti, za početak će se nova generacija modela V7 nuditi u dvije verzije. Classic ima žbičane naplatke, okruglo prednje svjetlo i ploču s instrumentima od dva okrugla instrumenta. Verzija Stone u svoje prednje svjetlo ima inkorporirano dnevno svjetlo u stilu Moto Guzzijevog orla čiji vrhovi krila malo izlaze iz kružnice, a sličan je dizajnerski trik upotrijebljen i na digitalnim instrumentima. Iako Stone i dalje ima lijevane naplatke, oni svojom izvedbom sad podsjećaju na žbice, s time da je straga ugrađena i šira guma dimenzija 150/70-17.

Poznate su i cijene, pa tako V7 Stone košta 74.990 kn, a V7 Special  78.550 kn. Više informacija možete doznati u službenom tiskovnom izvješću tvrtke Piaggio Hrvatska, kojem vam prenosimo u nastavku, a dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

moto guzzi v7 special 9

NAKON GODINA VELIKOG USPJEHA, ROĐEN JE NOVI V7

PREDSTAVLJEN JE NOVI, MOĆNIJI AGREGAT OD 850 CM I 65 KS

NOVI V7 JE BRŽI, UDOBNIJI, OPREMLJENIJI I DOTJERANIJI, DOK ZADRŽAVA SVE OSOBINE I AUTENTIČNOST KOJOM SE DIČI SVAKI MOTO GUZZI

 Više od 50 godina nakon pojavljivanja prvog modela, Moto Guzzi ponosno predstavlja novi, važni korak u evoluciji modela V7, simbola talijanskih motocikala prepoznatljivog diljem svijeta.
Redizajn je toliko značajan da je ukinuto označavanje rimskim brojevima koje je počelo od ponovnog lansiranja modela 2007. godine. Karakter i autentičnost ipak ostaju nedirnuti budući da su to trajne vrijednosti utisnute u genetski kod svakog Moto Guzzi motocikla.

Dostupne su dvije verzije: osnovna V7 Stone snažnog, minimalističkog stila i V7 Special klasičnih, elegantnih linija.

Novi Moto Guzzi agregat koji se prvi put se pojavljuje na novom V7 proizašao je iz agregata koji pogoni V85 TT. Ovaj najnoviji, suvremeni agregat izrađen u Mandellu jamči bolje performanse i sveukupnu učinkovitost kako bi pružio maksimalni užitak u vožnji, zabavu i pouzdanost.
Ima 25% više snage od prethodnika, razvija 65 KS na 6.800 okretaja u odnosu na prijašnjih 52 KS na 6.200 okretaja. Maksimalni okretni moment također je značajno povećan, od 60 Nm na 4.250 okretaja do izvanrednih 73 Nm na 5.000 okretaja, s više od 80% okretnog momenta dostupnog na 3.000 okretaja.

U usporedbi s prijašnjom verzijom, novi model iz Mandella općenito je potpuniji po pitanju opreme te pokazuje nadmoćnu zrelost vidljivu u izgledu većeg agregata koji se ističe velikim, izmijenjenim ispušnim sustavom. Pogled od iza otkriva veći kardanski prijenos i širu stražnju gumu, kao i robusniji par Kayaba stražnjih amortizera.
Suvremene bočne oplate su nove, kao i kraći stražnji blatobran, elementi koji zajedno s novim ispušnim sustavom daju 850-ici novi, obnovljeni, još privlačniji izgled.
Brojna unaprjeđenja napravljena su kako bi poboljšala stabilnost i udobnost, dok je poslovično izvrsna upravljivost Moto Guzzijevog najprodavanijeg modela ostala nepromijenjena.
Okvir je unaprijeđen dodavanjem čeličnih elemenata u prednjem dijelu, dok novi par amortizera ima duži hod, a novo sjedalo u dvije razine osigurava više udobnosti. S istim ciljem su ugrađeni i potpuno novi oslonci za noge vozača.
Moto Guzzi ima potpuno nova LED svjetla a prednja lampa uključuje dnevno svjetlo u obliku Moto Guzzi orla. Nova instrument ploča, potpuno digitalna, okruglog prikaza, savršeno je usklađena s minimalističkim izgledom motocikla,. Aluminijski kotači sportskog stila na modelu Stone također su novi, a stražnji kotač ima širu gumu dimenzija 150/70.

V7 Special zadržava elegantnu analognu instrument ploču s dva brojača (brzinomjer i brojač okretaja) te klasične žbičane kotače.

V7 će biti dostupan i u verziji umanjene snage koja će udovoljavati uvjetima A2 vozačke dozvole, idealno za nove Moto Guzzi vozače. Također dolazi s podesivim MGTC sustavom protiv proklizavanja u serijskoj opremi (koji se može deaktivirati).

V7 Stone raspoloživ je u tri boje mat završne obrade: crna Ruvido, plava Ghiaccio i narančasta Rame. Izbor boja na modelu V7 Special koji je blizak klasičnom, elegantnom duhu izvornog modela uključuje plavu Formale i sivu Casual.

 

fbmp ytmp imp