Novosti

Predstavljena je nova Aprilia Tuono V4

aprilia tuono v4 factory

I Tuono V4 je redizajniran i moderniziran te je dobio novu stražnju vilicu, a osnovna verzija bi trebala biti podesnija i za duže vožnje, može i u dvoje.

AŽURIRANO: U međuvremenu su objavljene i cijene. Tuono V4 košta 139.690 kn, a Tuono V4 Factory 158.590 kn.

 

Prednja svjetla su sad u stilu Tuona 660, a to znači oštrijeg dizajna i s atraktivno izvedenim dnevnim svjetlom, dok su aerodinamička krilca nenametljivo integrirana u dvoslojne oplate. Kao i u slučaju istovremeno predstavljenog superbika RSV4, nova aluminijska vilica ima ojačanje s donje strane, u MotoGP stilu.

TFT instrumenti su novi, unaprijeđena su sva ta brojna elektronska pomagala te se može birati između 6 načina rada elektronike. No, najzanimljivije nam je to da bi osnovni model, odnosno Tuono V4, trebao postati bitno udobniji s višim upravljačem te novim i učinkovitijim poluoklopom, dok je suvozaču namijenjeno veće sjedalo u kombinaciji s nižim osloncima za noge.

Nažalost, taj osnovni model zasad možemo samo zamišljati, jer je Aprilia objavila samo fotografiju prestižnijeg modela Tuono V4 Factory, koji nema te nove elemente za povećanje udobnosti, ali zato ima Öhlins poluaktivni ovjes. Obje verzije su ostale na dosadašnjih 1.077 ccm i za naked brutalnih 175 KS, ali V4 agregat sad zadovoljava Euro 5 norme.

 

U NASTAVKU VAM PRENOSIMO IZVJEŠĆE IZ TVRTKE PIAGGIO HRVATSKA: 

Aprilia Tuono V4 referentna je točka u hipernaked kategoriji po pitanju učinkovitosti i osjećaja, bilo u sportskoj vožnji na cesti ili ekstremnoj vožnji po stazi.

Tuono V4 sada doseže nikad viđene performanse i razine dorađenosti zahvaljujući Aprilijinom znanju stečenom tijekom godina u natjecanjima na najvišoj razini, kao i iskustvima onih koji su jednostavno izumili hipernaked kategoriju, počevši od superbike kategorije. Rezultat je jedan od najviše adrenalinom nabijen motocikl svih vremena, super zabavan na cesti i nepobjediv na stazi.

Prva velika izmjena na Tuono V4 modelima premijerno prikazana na stranici aprilia.com vidljiva je i u novoj, jasnoj podjeli na dva modela.

 

Tuono V4 (raspoloživ u sivoj Tarmac i bijeloj Glacier) ima karakteristike cestovnog sportskog motocikla sposobnog i za duža putovanja. Udobnost koju pruža povišeni upravljač i novi, poboljšani prednji oklop koji pruža veću zaštitu. Suvozač nije više netko tko jedva stane na motocikl. Sada ima više mjesta na sjedalu i niže postavljene oslonce na noge. Tuono V4 misli i na to kako ćete prije doći do novih vidika te u ponudi dodatne opreme ima par bočnih kofera.

Tuono V4 Factory (u Aprilia crnoj boji) u svojoj prirodi kao adrenalinski proizveden stroj potvrđuje snažne osjećaje čiste, neiskvarene zabave. Posvećen je iznimno zahtjevnoj publici i može se pohvaliti ekskluzivnim komponentama koji uključuju Öhlins Smart EC 2.0 polu-aktivni ovjes u serijskoj opremi.

Stil novog Tuona V4 je potpuno nov i inspiriran novim RS 660 od kojeg je preuzeo inovativni koncept dvostrukog oklopa s dodatkom aerodinamičke funkcije. U tradiciji Tuona V4, dizajn karakteriziraju smanjene površine oplata i tipični prednji oklop s trostrukim prednjim LED svjetlom s dnevnim svjetlom te uključuje funkciju svjetala za skretanje. Kako je proizašao iz RSV4, Tuono V4 također ima koristi od nove ergonomije koja jamči više prostora i bolji položaj vozača, zahvaljujući novom obliku spremnika goriva i repa.

Elektronske kontrole su funkcionalnije i intuitivnije, a nova TFT instrument ploča je veća i kompletnija. Zahvaljujući novoj središnjoj elektroničkoj jedinici, Marelli 11MP ECU i novom šest osovinskom žiroskopu, elektronsko upravljanje je poboljšano, a Ride-by-wire i APRC kontrole su također dorađene.

Ekskluzivni Aprilijin paket elektronike upotpunjen je uvođenjem više razinskog kočenja motorom. Sada je dostupno šest modova vožnje, tri za stazu (uključujući dva koja se mogu prilagođavati) i tri za cestu (uključujući jedan koji se može prilagođavati). Vozač samo treba odabrati mod vožnje koji najviše odgovara njegovim potrebama u vožnji kako bi automatski odabrao najbolje postavke kontrole proklizavanja, sprječavanja podizanja prednjeg kotača, kočenja motorom, ABS-a i drugih parametara kojima je moguće upravljati.

Ciklistika motocikla, već poznata kao učinkovita, s dosta povratnih informacija koje daje vozaču, značajno je evoluirala zahvaljujući novoj stražnjoj vilici koja je lakša, pojačana i nižeg prihvata. Nova stražnja vilica ima geometriju već viđenu na Aprilijinim motociklima koji su dominirali u SBK prvenstvu te zatim razvijena za MotoGP. Nova komponenta dizajnirana je kako bi smanjila težinu i povećala stabilnost stražnjeg kraja pri ubrzanjima.

Tuono V4 još uvijek je jedini sportski naked pokretan 65° V4 agregatom jedinstvenih karakteristika. V4 1.077 cm³ iz Noalea ostao je nepromijenjen po pitanju već izvanrednih performansi. 175 KS i 121 Nm okretnog momenta dominiraju hipernaked kategorijom, čak i suočeni s konkurentima veće snage, zahvaljujući nevjerojatnoj ravnoteži koju raskošni V4 postiže sa šasijom i elektronskim paketom koji su savršeno usklađeni kao na nijednom drugom motociklu u ovoj kategoriji. Čak i s Euro 5 normom kojoj agregat udovoljava i novim ispušnim sustavom, zvuk i karakter koji publika i kritičari toliko vole kod V4 ostao je nepromijenjen.

 

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp