Novosti

Uskoro stiže atraktivniji Suzuki GSX-S 1000

Novi GSX S 1000 front

Krajem travnja, Suzuki će predstaviti novi sportski naked, koji bi trebao djelovati bitno agresivnije od svog prethodnika.

Zasad nam je jedini dokaz vrlo kratak youtube video zapis kojeg možete pogledati OVDJE. No, već se iz toga može nešto doznati, a nešto naslutiti. Tako sa sigurnošću znamo da ćemo po tom pitanju biti pametniji 26. travnja, ali i da će novi Suzukijev super-naked izgledati bitno drugačije od prethodnika. Jer uz to što se mogu nazrijeti oštrije linije, jasno se vidi potpuno novo LED prednje svjetlo izvedeno na tri kata, a koje svojom uskom i izduženom formom malo podsjeća na aktualni GSX-R 1000, kao i na koncept Recursion. Osim toga, na bokovima se naziru i mala krilca, koja bi uz estetsku mogla imati i aerodinamičku funkciju.

No, što je sa tehnikom? Teško je reći, ali pretpostavljamo da će receptura biti slična onoj koju su primijenili na novom Hayabusi. Dakle, sigurno će tu biti i novih dijelova, ali vjerojatno će glavnina mehanike ostati ista. S time da bi četverocilindrični agregat od 999 ccm mogao biti podvrgnut i malo ozbiljnijim internim promjenama, kako bi zadovoljio Euro5 norme, a uz to, nadamo se, i malo ojačao, a ne oslabio. Istina, i dosadašnjih 150 KS je bilo sasvim dosta, ali konkurencija u toj klasi ipak nudi eksplozivnije brojke.

Inače, nije zgorega spomenuti da je „stari“ GSX-S 1000 i dalje u ponudi po cijeni od 91.490 kn, što je daleko najpovoljnija ponuda u toj klasi. S time da za samo 500 kn više možete postati vlasnikom Katane, koji nudi istu tehniku i bitno drugačiji stil.

Novi GSX S 1000

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp