Novosti

Pretpremijera: Triumph Tiger Sport 660

Tiger Sport 660 najava1

Britanska marka će na platformi trocilindričnog i ekonomičnog Tridenta 660 uskoro predstaviti i crossover Tiger Sport.

Više uopće nije neobično da Triumph pokvari iznenađenje i sam unaprijed razotkrije dolazak novog modela, kako bi što prije zaintrigirao potencijalne kupce. Tako su ovaj put objavili „špijunske“ fotografije novog modela Tiger Sport 660, koji ima grafičku kamuflažu, ali po svemu ostavlja dojam gotovog modela, spremnog za početak proizvodnje.

Trocilindrični agregat i osnova čeličnog okvira preuzeti su od novog nakeda Trident 660, a sve to je u ovom slučaju oplemenjeno aerodinamičnim oplatama, višim (i vjerojatno kapacitetnijim) spremnikom goriva te novim repom motocikla, povećane nosivosti. S cestovnim gumama i kotačima promjera 17 cola, Tiger Sport 600 spada u kategoriju crossovera i kao takav konkurira Yamahi Tracer 700. Ostaje za vidjeti hoće li Triumph predstaviti i avanturističku verziju ovog motocikla, s većim prednjim kotačem i možda žbičanim naplatcima, kao konkurenciju Ténéréu 700 i nadolazećem Tuaregu 660.

Trident 660 ima 81 KS pri 10.250 o/min i za pretpostaviti je da će se negdje oko te brojke kretati i Tiger Sport 660. Isto tako, sigurno će od Tridenta naslijediti i elektronska pomagala, a više detalja o svemu trebali bi doznati ove jeseni.

Tiger Sport 660 najava2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp