Motosport

SBK: Dvostruka pobjeda Daviesa u Imoli

Davies Imola 17

Davies i Ducati su bili klase za sebe u obje utrke u Imoli. No, Rea nije izgubio previše od svoje bodovne prednosti.

Ako već nije uspio doći do dvije pobjede u Aragonu, kako je planirao, Davies je svakako znao iskoristiti empirijsku dokazanu činjenicu da staza u Imoli domaćinski favorizira Ducati. Tako su u subotnjoj utrci dosad dominantni Rea i njegov vjerni Kawasaki već u 12. krugu kasnili skoro 7 sekundi, nakon čega je utrka prekinuta zbog pada Lavertyja čija je Aprilija nestala u spektakularnom plamenu.

Treće mjesto je pripalo Melandriju, koji je u tom 12 krugu sa svojim Ducatijem ciljnu crtu pregazio 7 desetinki prije Sykesa na Ducatiju. Peti je završio Fores na još jednom Ducatiju, dok je Camier s MV Agustom završio kao vrlo dobar šesti, ispred VD Marka i Lowesa na Yamahama.

Nedjeljna utrka je prekinuta nakon samo jednog kruga zbog ulja na stazi, a nakon ponovljenog starta najbolje se snašao Sykes i poveo utrku. Ugodno je iznenadio i Camier koji je s MV Agustom u jednom trenutku držao drugo mjesto, no on je pao, a Sykes je nakon 6 krugova morao prepustiti vodeću poziciju Daviesu, koji je na kraju pobijedio sa skoro 4 sekunde prednosti.

U međuvremenu je Sykes izgubio i drugo mjesto u borbi sa svojim timskim kolegom Reaom, dok je Fores u okršaju za četvrtu poziciju pobijedio Melandrija. Lowes je s Yamahom završio kao 6. ispred Lavertyja na rezervnoj Apriliji. Takvim razvojem događaja, Davies je za 1 bod pretekao Sykesa, no vodeći Rea mu i dalje bježi velika 74 boda.

Zbog prekidanja utrka i kašnjenja subotnjeg programa, Supersport utrka je skraćena na samo 11 krugova, nakon kojih je Sofuoglu s Kawasakijem prošao ciljem pola sekunde ispred Mahiasa na Yamahi. Sekundu kasnije ciljem prolazi i Jacobsen s MV Agustom, dok su poredak prve petorice zaokružili Morais (Yamaha) i Smith (Honda).

Iako je prve dvije utrke propustio zbog ozljede, a u trećoj bio srušen, Sofuoglu se pobjedama u Assenu i Imoli već probio do 4. mjesta u ukupnom poretku te ga samo 8 bodova dijeli od drugog mjesta. No, puno važnije mu je to da za vodećim Mahiasom zaostaje još uvijek dostižnih 35 bodova.

Rezultate svih ovih utrka pogledajte u donjoj galeriji.

TRENUTNI POREDAK:

Superbike
1. J. Rea – Kawasaki – 235 bodova
2. C. Davies – Ducati – 161
3. T. Sykes – Kawasaki – 160
4. M. Melandri – Ducati – 124
5. A. Lowes – Yamaha – 94

Supersport
1. L. Mahias – Yamaha – 85 bodova
2. S. Morais – Yamaha – 58
3. P.J. Jacobsen – MV Agusta – 55
4. K. Sofuoglu – Kawasaki - 50
5. R. Rolfo – MV Agusta – 41

fbmp ytmp imp