Motosport

Preminuo je Nicky Hayden

NickyHayden

Pet dana nakon što je stradao na biciklu, bivši MotoGP prvak Nicky Hayden je podlegao teškim ozljedama.

Trenirajući na biciklu uz samu stazu u Misanu, Nicky Hayden se prošle srijede sudario s automobilom. Iako je od samog početka bilo jasno da je riječ o izuzetno teškim ozljedama glave i prsnog koša, tinjala je nada da će bivši MotoGP prvak odnijeti još jednu pobjedu. Nažalost, u ponedjeljak je prestalo kucati srce jednog od najsimpatičnijih sportaša u svijetu motosporta.

Rođen prije nepunih 36 godina, u velikoj obitelji u kojoj je čak i mama vozila utrke, „Kentucky Kid“ se proslavio na dirt-track stazama, no uspješno se prebacio na asfalt i 2002. postao AMA Superbike prvak. Iduće godine prelazi u MotoGP da bi 2006., kao tvornički vozač Honde, u posljednjoj utrci preoteo titulu prvaka dotad gotovo nedodirljivom Valentinu Rossiju.

2009. godine prelazi u tvorničku momčad Ducatija, da bi 2014. i 2015. opet vozio Hondu kao član momčadi Aspar. Prošle sezone se s Hondom prebacio u Superbike prvenstvo i na utrci u Maleziji ušao u probran društvo vozača koji su upisali i MotoGP i Superbike pobjedu. Tri dana prije tragične nesreće odvozio je posljednju utrku u Imolu i ostao u trenirati u Italiji.

Nicky Hayden nije samo posljednji američki šampion u kraljevskoj klasi. Nicky Hayden je jedan od najpristojnijih ljudi koji su žarili i palili pistama diljem svijeta. Bio je nevjerojatno ljubazan i staložen, dosta izravan u svojim izjavama, ali nikad zlonamjeran, legenda za života, a nekako samozatajan. Jednostavno, teško je zamisliti da se Nicky Hayden ikada ikome zamjerio, a taj je njegov ljudski pristup bespoštednom svijetu utrkivanja bio i jedan od razloga što je odmah po okončanju MotoGP karijere uveden u Dvoranu slavnih.

Iza njega ostaje velika praznina i Moto Puls se pridružuje milijunima onih koji su na bilo kojinačin vezani uz motosport i koji u ovom trenutku izražavaju sućut njegovoj obitelji i zaručnici.

NickyHayden prvak

fbmp ytmp imp