Motosport

Dakar 2019: Preminuo i Edwin Straver

Edwin Straver2

Iako je reli Dakar završio prije desetak dana, ovogodišnje izdanje uzelo je i svoju drugu žrtvu.

Svi će se složiti da je prvo izdanje relija Dakar u Saudijskoj Arabiji obilovalo etapama s visokim prosječnim brzinama, a što je veća brzina to je veća i opasnost. Tako je nakon tragične pogibije Paula Gonçalvesa sredinom relija sad stigla vijest da je u Nizozemskoj preminuo i Edwin Straver, u 48. godini života.

On je pao na pretposljednjoj etapi, a iako ga je medicinska ekipa uspjela oživiti na licu mjesta, nakon što mu desetak minuta nije radilo srce, ozlijede su bile takve da su Stravera samo aparati držali na životu. Nakon što je prebačen u bolnicu u Nizozemsku, njegova obitelj je odlučila da se isključi s respiratora.

Iako nije bio vozačka zvijezda kao Paulo Gonçalves, koji je 2015. reli Dakar završio kao drugi, Edwin Straver definitivno nije bio ni rekreativac. Prošle godine je čak pobijedio u itekako cijenjeno kategoriji „Original by Motul“ u kojoj nastupaju vozači u originalnom Dakar duhu, što znači da su sami sebi mehaničari, a na raspolaganju su im samo stvari koje im organizatori prevoze u malom sanduku. Straver je do tragičnog pada držao četvrto mjesto u toj kategoriji za upravljačem KTM 450 EXC.

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp