Novosti

Noviteti: Ducati Panigale 1299 s 205 KS

ulazna panigale

Ducati je na konferenciji za novinare tradicionalno održanoj prije početka EICMA sajma u Milanu predstavio nekoliko noviteta s tim da nam se kao najzanimljivji učinio Panigale 1299 o kom smo već pisali nakon što je na Internetu osvanula neslužbena fotografija.

Panigale 1299 će se proizvoditi s dva različita agregata s tim da će osnovni i model S koristiti novi dvocilindraš zapremine 1.285 kubičnih centimetara dok će izvedba R ostati na 1199 kubika kako bi udovoljavala Superstock i Superbike pravilima. Iako nešto manje zaptremine, R izvedba uvelike profitira od riješenja viđenih na fantastičnoj izvedbi Superleggera predstavljenoj prije godinu dana.

Svi modeli nove Panigale 1299 serije biti će prepoznatljivi po izmjenjenom stražnjem kraju motocikla kao i po novom ispušnom sustavu koji je zadržao poziciju, ali promjenio izgled. Za novu izvedbu V2 agregata zapremine 1.285 kubičnih centimetara Ducati deklarira čak 205 konjskih snaga uz 145 Nm zakretnog momenta dok bi motocikl trebao težiti tek 166,5 kilograma.

Kao i na novoj Multistradi, Ducati je Panigale 1299 opremio IMU (Inertial Measurement Unit) sustavom koji objedinjava funkcije elektronskih sklopova. Naravno, ovaj motocikl ih donosi sve, a to uključuje ABS, kontorlu proklizavanja, sustav protiv dizanja na stražnji kotač, quick shifter koji radi za mjenjanje brzina prema gore i prema dolje, zatim kontrolu kočenja agregatom, mape rada agregata, poluaktivni ovjes i slično.

Detaljniji opis ovog i ostalih noviteta potražite u novom Moto Pulsu koji donosi sve značajne vijesti sa sajmova u Kolnu i Milanu.

fbmp ytmp imp