Novosti

Koncept: Honda City Adventure

67957 City Adventure Concept uvodna

Priznajemo, nismo ga shvatili previše ozbiljno, no čini se da terenski skuter kreće u serijsku proizvodnju.

Honda je City Adventure Concept predstavila na prošlom EICMA sajmu u Milanu, no nismo mu pridavali preveliku pozornost, smatrajući da je samo riječ o stilskoj vježbi. Zamaskirani testni prototip koji je nedavno uhvaćen u oku kamere na ulicama Rima pokazuje da smo bili u krivu i daje naslutiti kako bi već na idućem EICMA sajmu, ako ne i prije, mogli vidjeti i serijski proizvod.

Moglo bi se činiti da koncept enduro-skutera nema logike, no kako mu i samo ime govori, City Adventure nije zamišljen kao off-road vozilo, nego ga gradski terenac, koji bi s ovjesom dugog hoda trebao ponuditi udoban prijevoz i na lošem asfaltu. Iako službenih podataka nema, za pretpostaviti je da se City Adventure bazira na Hondinom križancu Integra, u odnosu na kojeg se, osim po robusnijem i bitno atraktivnijem dizajnu, već na prvi pogled razlikuje i po upside-down vilici te dvostrukim prednjim diskovima, koji su uz to na testnom prototipu bili upareni s radijalnim kliještima.

Za pretpostaviti je da će se City Adventure nuditi i u DCT verziji s (polu)automatskim mjenjačem s 2 spojke, a testni prototip je bio opremljen i štitnicima za ruke, kao i žbičanim naplatcima te visoko podignutim ispušnim sustavom, dok su gume ipak manje grube od onih na konceptu. Uglavnom, sve upućuje na to da bi konačni proizvod mogao biti sasvim sličan onome što smo već (pre)vidjeli u Milanu.

67958 City Adventure Concept

fbmp ytmp imp