Novosti

Novitet: Yamaha YZ250F

2017 YAM YZ250F UVODNA

Yamaha je predstavila obnovljenu off-road paletu, pri čemu je najviše promijenjen motokros model YZ250F.

Nakon što je prije godinu dana dobio novi klip, YZ250F je za 2017. podvrgnut malo opsežnijem tretmanu obnove, posebno u području izokrenutog pogonskog agregata, kod kojeg je usis s prednje a ispuh sa stražnje strane. Upravo su usis i ispuh najviše promijenjeni kako bi se osiguralo još bolje „disanje“, a s time i bolje razvijanje snage na srednjim i visokim brojevima okretaja.

Kako bi se izvukao maksimum iz temeljito revidiranog pogonskog stroja, ugrađena je i nova elektronska upravljačka jedinica, a kako se povećana opterećenja ne bi negativno odrazila na trajnost agregata ugrađeni su neki čvršći pokretni dijelovi te je adekvatno ojačano i kućište samog agregata. Osim toga, lagano je promijenjen i aluminijski okvir, nanovo je podešen ovjes s čvršćim štapovima prednje vilice, repozicionirani su oslonci za noge kako bi se dobilo više mjesta, stražnji disk je od drugačijeg materijala...

U skladu s nepisanim pravilima, YZ250F je za 2017. dobio i nove grafike, a isto vrijedi i za YZ450F, kod kojeg se jedina mehanička promjena odnosi na novi stražnji disk. Dvotaktni motokros modeli YZ125 i YZ250F su uz nove grafike dobili i novi prednji disk promjera 270 mm, a potpuno isto vrijedi i za hard-enduro model WR 250F. Modeli WR450F i YZ85 u novu sezonu ulaze samo s novim Yamaha grafikama za 2017.

Konkretne informacije o svim promjenama pročitajte u idućem broju Moto Pulsa koji na kioske stiže sredinom srpnja, dakle u otprilike isto vrijeme kada i započinje prodaja obnovljenog motokros modela YZ250F.

fbmp ytmp imp