Novosti

Noviteti: Harley-Davidson Touring modeli za 2017.

H D Touring17 gornja

S potpuno novim Milwaukee-Eight agregatom i naprednijim Showa ovjesom, Touring modeli su brži, uglađeniji i udobniji.

Nema sumnje da taj Milwaukee-Eight agregat, koji bi trebao biti snažniji, čišći, milozvučniji, štedljiviji i uglađeniji od Twin-Cam stroja, predstavlja najveću novost za Harley-Davidson u posljednjih nekoliko godina. Isto tako, ne čudi da taj novi agregat debitira u prestižnim Touring modelima, prije nego se postepeno propusti kroz Harley-Davidson paletu.

S četiri ventila u glavi, dvije svjećice po cilindru i samo jednom bregastom osovinom u bloku, trebao bi ponuditi bolje performanse i više vozačkog užitka, pri čemu će se osnovna verzija Milwaukee-Eight 107, s uljnim hlađenjem glave, ugrađivati u Street Glide Special, Road Glide Special, Road King, Road King Classic i tricikl Freewheeler.

Naprednija Twin Cooled Milwaukee-Eight 107 verzija agregata također broji 1.745 ccm, ali ima tekućinom hlađenu glavu i ugrađuje se u Ultra Limited i Road Glide Ultra modele, te Tri Glide Ultra tricikl. Treća verzija, Twin Cooled Milwaukee-Eight 114, sa 1870 ccm, je rezervirana za CVO modele.

Novi agregat, koji nije samo iznutra iznova konstruiran, nego je i izvana pažljivo oblikovan, sam po sebi donosi i blagi redizajn cijelog motocikla, a u paketu s time dolazi i potpuno novi ovjes marke Showa. Prednja vilica je napredniji izvedbe, s ulošcima, dok je na stražnjim amortizerima sasvim pojednostavljeno podešavanje predopterećenja. Takav bi kapacitetniji ovjes, u kombinaciji s uglađenijim agregatom, trebao rezultirati udobnijom vožnjom, a više detalja o novoj generaciji Harley-Davidsona pročitajte u idućem Moto Pulsu.

H D Touring17 donja

fbmp ytmp imp