Novosti

Noviteti: Husqvarna TC 65 i TC 50

Husqvarna MY17 TC 65 front left Uvodna

Dok nestrpljivo čekamo cestovne modele Vitiplen, Husqvarna svoju ponudu širi na motokros motocikle male zapremine.

Dosad je uvodni model u njihovoj motokros ponudi bio TC 85, no za 2017. svoju ponudu šire modelima TC 65 i TC 50. U oba slučaju je riječ o klonovima KTM-ovih dvotaktnih modela 65 SX i 50 SX, što je garancija kako je riječ o vrhunskim strojevima u svojoj klasi.

Oba modela imaju WP ovjes, pri čemu se naprijed nalazi zračna vilica, a straga potpuno podesivi monoamortizer, sa 185 mm hoda kod slabije i čak 270 mm hoda kod snažnijeg i većeg modela. Maksimalne vrijednosti snage nisu deklarirane, ali se zna kako će se za TC 50 moći doplatiti kit s kojim se maksimalni potencijali spuštaju na 5,5 KS, što bi trebalo biti dovoljno za potpune početnike. Njima će posao olakšati i automatska spojka koja dolazi u seriji, dok je 6 brzinski mjenjač kod modela TC 65 uparen s klasičnom hidrauličkom spojkom.

Konkretni tehnički podaci još nisu objavljeni, ali jasno je da će, kao i u slučaju KTM-a, TC 50 dolaziti s naplatcima od 12 cola naprijed i 10 cola straga te težiti kakvih četrdesetak kilograma, dok će model TC 65 imati za dva cola veće naplatke i brojati desetak kilograma više. Opširnije informacije pročitajte u idućem broja Moto Pulsa, a fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp