Novosti

Novitet: BMW R nineT Racer

 

P90232664 highRes the new bmw r ninet

Zajedno s esencijalnim modelom Pure, BMW je predstavio i café inačicu R nineT Racer, prekrasan komad nostalgije.

Priča ide ovako. Prvo je predstavljen originalni R nineT, koji se odlično prodavao, iako je bio sve samo ne pristupačan. Ove godinu mu se pridružila i pristupačnija i mehanički jednostavnija verzija Scrambler, na čijoj su osnovi za 2017. nastali bazični R nineT Pure i šminkersko/šmekerski R nineT Racer.

Za razliku od originalnog modela R nineT, novi R nineT Pure i R nineT Racer nemaju upside-down vilicu, radijalna kliješta, žbičane kotače ili aluminijski spremnik goriva. S druge strane, Racer je ipak bogatije opremljen od modela Pure, pa tako u seriji dolazi s brojačem okretaja, ali i klasičnim poluoklopom te agresivnijom ergonomijom, koji uključuje niži i dvodijelni upravljač te unazad pomaknute oslonce za noge.

Tu je i lijepi poklopac na repu, ispod kojeg se, pomalo iznenađujuće, ne skriva sjedalo suvozača. Želite li se voziti u dvoje, morate ćete posegnuti u asortiman dodatne opreme. I bez toga je Racer skuplji od modela Pure, ali još uvijek jeftiniji od „običnog“ modela R nineT.

Više o ovih 220 kg i 110 KS rafinirane nostalgije, kao i drugim BMW-ovim (retro) novitetima za 2017. pročitajte u idućem broju Moto Pulsa. Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp