Novosti

Noviteti: Spirit Motorcycles

right side hr

Britanski proizvođač za kojeg niste čuli predstavio je cestovne modele od 140 kg i 180 KS.

Trocilindrični agregat je baziran na onom iz trocilindrične Daytone 675, ali je hod klipa produžen sa 49,6 na 55 mm čime je i zapremina skočila na 749 ccm. I omjer kompresije je porastao s 13,1:1 na 13,8:1, ali sve to ni izbliza ne može objasniti skok s Daytoninih 128 KS pri 12.500 o/min na sasvim nevjerojatnih 180 KS pri 13.200 o/min, koliko se deklarira za Spirit GP Sport R.

Spirit je nova britanska marka koja planira proizvoditi skupocjene cestovne motocikle vrhunske tehnologije i osjećaja bliskog natjecateljskim prototipovima. Okvir je sastavljen od čeličnih cijevi, te omogućuje podešavanje kuta i pomaka prednje vilice, te samim time i predtraga te osovinskog razmaka, a i aluminijskoj stražnjoj vilici je moguće podešavati hvatište po visini, i onda to još kombinirati s podesivim progresivnim polužjem.

Potpuno podesivi ovjes potpisuje tvrtka K-Tech, kočnice PFM, a karbonsko-aluminijski kotači nose potpis Dymag. MoTeC isporučuje najmoderniji paket elektronike, koji omogućuje praćenje i podešavanje gotovo bezbrojnih parametara, a sve to oklopljuju karbonske oplate, pri čemu je rep motocikla monocoque izvedbe.

Na kraju svega, Spirit deklarira teško zamislivu brojku od 140 kg bez goriva. Ako je sve to točno, onda ne treba čuditi što u Velikoj Britaniji ovaj motocikl košta 68.999 funti (cca. 613.000 kn), a isto toliko se traži i za naked inačicu GP Street R za koju se također deklarira 140 kg i 180 kg.

U ponudi su i bitno jeftinije, iako s traženih 44.999 funti (cca. 400.000 kn) još uvijek nimalo pristupačne, GP Sport i GP Street verzije, kod kojih govorimo o 145 kg i 160 KS. Iste vrijednosti snage, težine i cijene su deklarirane i za model GP Corse R, koji je namijenjen samo natjecateljskoj stazi, a broji 675 ccm.

Budući sve te brojke djeluju gotovo nevjerojatno, na cijeli ovaj projekt treba gledati i sa zrnom sumnje. No, sve je to na tragu onoga što posljednjih godina pokušavaju progurati i druge britanske premium moto marke, kao što su Norton, Ariel, Brough Superior... Uostalom, ako ičega ne nedostaje u ovom postindustrijskom društvu, onda su to dokoni bogataši.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp