Novosti

Koncept: Yamaha MOTOROiD

Motoroid

Oni koji misle da je Terminator snimljen po stvarnom događaju, u MOTOROiD-u će prepoznati dolazak sudnjeg dana.

Yamaha će iskoristiti nadolazeći Tokyo Motor Show da predstavi najnoviju viziju budućnosti, a jedan od izložaka na tu temu je i koncept MOTOROiD. Izuzmemo li pretpostavku da je pokretan elektromotorom, o mehanici nismo uspjeli doznati ništa jer je naglasak stavljen na to da je MOTOROiD opremljen umjetnom inteligencijom.

Dakle, ovaj koncept bi trebao ne samo prepoznati svog vlasnika, nego se s njim i sjediniti. Dalje od toga se nisu potrudili objašnjavati, ali su otkrili da istraživanjima na tu temu žele stvoriti novu vrijednost za kupce i ponuditi im Kando iskustvo.

A Kando je japanska riječ za „istovremeni osjećaj dubokog zadovoljstva i intenzivnog uzbuđenja“. Zvuči li vam to pomalo perverzno, ili je problem samo u nama? Je li, dakle, ovo seks mašina? I na tragu toga, je li problem samo u nama, ili je, onako na prvu, teško dokučiti što tu je sprijeda, a što je straga, odnosno prepoznati gdje je tu glava, a gdje stražnjica.

Ipak, mora se priznati da Yamaha MOTOROiD izgleda itekako atraktivno te pokazuje kako elektrocikli budućnosti imaju i vizualnog potencijala. Sa sportski spuštenim upravljačem i isturenim držačima za stražnjicu ovaj koncept obećava brutalna ubrzanja, a zanimljivu cjelinu čini prednja vilica, okvir i stražnji ovjes, šteta samo što je prošlost pokazala da takve kerefeke nemaju budućnost.

Uglavnom, em je opremljen umjetnom inteligencijom, koja će zavladati svijetom, em izgleda kao da su ga začela dva pomahnitala robota. Nema sumnje, oni koji misle da je Terminator snimljen po stvarnom događaju, mogli bi u MOTOROiD-u prepoznati dolazak sudnjeg dana. No sve da se i jednog dana pojavi pred njihovim vratima, a neće, postajali bi samo opasnost da MOTOROiD, opremljen elektromotorom i umjetnom inteligencijom, bude čišći i pametniji od nekih vlasnika.

fbmp ytmp imp