Novosti

Novitet: Yamaha YZF-R125 MotoGP Edition

2019 yam yzf r125sv eu sm1m sta 009 67651

Ionako agresivna i seksipilna 125-ica se odsad nudi i u atraktivnim bojama Yamahinog MotoGP motocikla.

Sjećate se kad su dvotaktne sportske 125-ice u ponedjeljak prodavale u ratničkim bojama s kakvima je vaš idol u nedjelju odnio Grand Prix pobjedu? Ta zlatna vremena su daleko za nema, no YZF-R 125 MotoGP Edition pokazuje da možda još nije sve izgubljeno. Istina, tek trebamo dočekati tu nedjelju kad će Rossi ili Vinales konačno odnijeti pobjedu, no Yamahina 125-ica u ratničkim bojama tvorničke MotoGP momčadi je već u prodaji.

Zašto takvo što nismo već i ranije vidjeli? Pa posljednjih godina Yamahini MotoGP motocikli i nisu bili nešto posebno atraktivnih kolorita. No, za 2019. je promijenjen glavni sponzor, koji je u miraz donio atraktivan logo, a sve je zaokruženo i naelektriziranim crno-plavim grafikama. A to sve je onda kopirano na upravo predstavljeni YZF-R 125 MotoGP Edition.

Ta su grafička rješenja, ujedno i jedina stvar po kojom se ta nova MotoGP Edition verzija razlikuje od standardnog modela. No, YZF-R125 je već i u standardnoj varijanti tehnički najnapredniji motocikl u svojoj klasi. I dosad je bio ekstreman, a za 2019. je predstavljen u obnovljenom izdanju, s novim oplatama i zašiljenim LED svjetlima. Ima čak i štitnik za prednju kočnicu kao na natjecateljskom motociklu, a tu su i novi okvir i stražnja vilica, kao i temeljito promijenjen četverotaktni agregat, koji sad ima i varijabilno upravljanje ventilima te istiskuje zakonski maksimum od 15 KS pri 9.000 o/min.

Standardni YZF-R125 košta 39.900 kn, dok će YZF-R125 MotoGP Edition biti vaš za paprenih 41.500 kn. Dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp